- 500 g túró
- 2 tojás
- fél citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor/zero vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 100 g porcukor vagy édesítő
- 80 g búzadara/barnarizs dara
- 40 g liszt/teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- fél teáskanál sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
A tejfölös öntet hozzávalói:
- 2 kanál vaníliás pudingpor
- 3 kanál tej
- 800 g tejföl
- 1 csomag zero vaníliás cukor
- 100 g por édesítő
- fél citrom reszelt héja
- 2 tojás
◾️A gombócokhoz a túrót egy tálba tesszük és összetörjük.
◾️Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot és a porcukrot/édesítőt majd összekeverjük.
◾️Ezután beleforgatjuk a búzadarát.
◾️A lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát összekeverjük és ezt is hozzáadjuk.
◾️A tojások fehérjét picit habosítjuk egy villával (nem kell, keményre csak épphogy egy picit habos legyen) és belekeverjük.
◾️Ezután hűtőbe tesszük egy órára.
◾️A tejfölös öntethez a pudingport keverjük ki a tejjel és adjuk a tejfölhöz.
◾️Rászórjuk a vaníliás cukrot, az édesítőt és belereszeljük a citromhéjat.
◾️Összekeverjük majd a tojásokat picit összehabarjuk és azt is hozzáadjuk a tejfölhöz.
◾️A sütőt 180°-ra előmelegítjük.
◾️Egy sütőforma alján 1 cm vastagon "megágyazunk"a tejfölös öntettel.
◾️Erre mennek a gombócok.
◾️Ha túl lágy lenne, akkor egy kanál segítségével tudod formázni őket.
◾️Ezután mehet rá a többi öntet és irány a sütő. 45 perc alatt készre sülnek.
Por édesítővel meghintve, gyümölcs, gyümölcsöntettel kínáljuk.
A masszát habzsákba töltöm, szilikonos sütőpapírra 2,5-3 cm átmérőjű korongokat nyomok. 170°C-on sütöm őket kb. 8 percig, vagy amíg a szélük egy kissé barnulni nem kezd. A sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskóta elkészítése: A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a reszelt citromhéjat, a citrom levét, valamint 4 evőkanál forró viz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsipp-csupp összekeverni a lisztet a szódabikart, fahéjat, vaníliáscukrot és sót -- félretenni. Előkapunk egy másik edényt, amiben a puha vajat és a tojást, meg a cucut elkeverjük...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Nehéz1.A zabkekszet összetörjük, vagy aprítóban ledaráljuk. 2.A túrót, a mascarponét, vaníliát és a porcukrot alaposan kikeverjük. 3.Előveszünk négy poharat, szórunk az aljára kek...
Elkészítési idő: 15 percq Nehézség: Könnyű