- 6 tojás
- 45 g 1:4 édesítőszer
- 60 g kakaópor
- pici fahéj
A krém hozzávalói:
- 500 ml habtejszín
- 250 g mascarpone
- 20 g 1:4 édesítőszer
- 1 csipet őrölt vanília
- 3 csomag zselatinfix
A tetejére:
- 100 g cukormentes csokoládé
- 1 kanál olaj
◾️A sütőt 180°-ra előmelegítjük.
◾️A tojásokat szétválasztjuk.
◾️A fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk az édesítőszert és a tojások sárgáját is egyenként.
◾️A kakaóport és a fahéjat összekeverjük és hozzászitáljuk a tojáshabhoz, majd óvatosan összeforgatjuk.
◾️Egy sütőpapíros gáztepsibe tesszük és 10-11 perc alatt megsütjük.
◾️Ha megsült, egy rácsra tesszük és kihűtjük, majd a lapot hosszában elfelezzük.
◾️A tejszínt a zselatinfixxel habbá verjük és hozzáadjuk az édesítőszert, a vaníliát és kanalanként a mascarponét is.
◾️A krémmel megkenjük az egyik lapot ezután pedig a másikat rátéve óvatosan rányomjuk.
◾️A csokit az olajjal gőz fölött felolvasztjuk és bevonjuk vele a süti tetejét.
◾️Kb. 3-4 órára hűtőbe tesszük.
ítés A piskótához a tojások sárgáját a porcukorral gépi habverővel 20 percig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. A tojásfehérjéket kemény habbá v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba tesszük a mézet, a porcukrot, a kakaót és az egész tojást, majd gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett felolvasztjuk. Ezután levesszük a gőzről, és egy kicsit hűlni hag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral kikavarjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és hozzákeverjük a habot, majd a lisztet. A tésztát papírral kibélelt tepsibe kanalazzuk. Közép mele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Húsz dkg darált diót 10 dkg sütemény- (piskóta-) morzsával, 5 dkg mazsolával, 5 dkg cukorral, 1/2 csomag vaníliás cukorral összekeverünk. A réteslapot tepsi nagyság...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes