- 500 g natúr joghurt
- 20 g zselatin
- édesítőszer ízlés szerint
- 250 ml habtejszín
- gyümölcs (🍓🍒🫐🥭🍍)
- cukormentes keksz
◾️A joghurtot a zselatinnal és az édesítővel addig melegítjük, míg a zselatin teljesen elolvad (forralni nem szabad!)
◾️A gyümölcsöket feldaraboljuk és ha kicsit hűlt a joghurt, belekeverjük.
◾️A tejszínt habbá verjük és a gyümölcsös joghurthoz forgatjuk.
◾️Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk és beleöntjük a masszát.
◾️Végül a keksszel kirakjuk az alját és hűtőbe tesszük, amíg megdermed (kb. 2-3 óra).
◾️Ha megdermedt kifordítjuk a formából és lehúzzuk róla a fóliát.
◾️Egy tepsi alját kirakjuk keksszel. ◾️A pudingot, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot és a lisztet egy pici tejjel elkeverjük. ◾️Hozzáadjuk a többi tejhez és sűrűre főzz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA darált kekszhez adjuk hozzá a kakaóport, a porcukrot. A tejbe keverjük bele a rumot vagy a rumaromát, és fokozatosan adjuk hozzá, hogy jól formálható masszát kapjunk. Osszuk el...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAmire feltétlenül szükségünk van az egy kézi citromfacsaró, mert azzal formázunk! Először a kókuszos részt készítjük el: a tejbe beletesszük a kristály és a vaníliás cukrot, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingokat a tejjel és a cukorral a leírás szerint megfőzöm, kihűtöm. A zselatint feloldom, a tejszínt felverem és a zselatinnal együtt belekeverem a pudingba. Egy sor kekszet...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű