- 200 g cukor/édesítő
- 4 kanál vaj
- 1 kg túró
- 2 csomag vaníliás cukor/zero vaníliás cukor
- 40 g étkezési keményítő
- 1 db citrom
- 4 db tojás
◾️A vajat megolvasztjuk, és elkeverjük a tojások sárgájával.
◾️A túrót összetörjük, hozzáadjuk a citrom levét, az édesítőt, a vaníliás cukrot, majd a vajas tojássárgákat.
◾️Alaposan elkeverjük, és a végén beleszitáljuk a keményítőt.
◾️A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és a túrós masszához keverjük.
◾️Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük.
Por édesítővel meghintve tálaljuk.
5 tojásból készítsünk piskótát egy nagyobb tortaformába. Krém: Az étcsokit apróra vágjuk és félretesszük. A túróhoz hozzáadjuk a tejszínt, a cukrot, a citromhéja és összekeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet összetörjük (nagyon apróra), a vajat megolvasztjuk és összekeverjük a keksszel. A tortaformába belenyomkodjuk a kekszes-vajas alapot és előmelegített sütőben 10 percet sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesRizslisztes piskóta Válasszuk ketté a tojásokat. A sárgáját keverjük fehéredésig a nyírfacukor felével, majd dolgozzuk hozzá a liszttel elkevert kakaóport. A fehérjét kemény habb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtésztához: Tojás sárgáját jól kikeverni a cukorral, fehérjét kemény habbá verni, majd a tojás sárgához hozzáadni kanalanként a lisztet , felváltva a kemény habbá vert tojás fehérjé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű