- kb. 800 g marhahús (pl. marhalábszár)
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj
- pirospaprika
- só
- bors
- őrölt kömény
- kb. 400 ml száraz vörösbor
◾️A húst felkockázzuk és megmossuk.
◾️A hagymát is felaprítjuk és az olajon megdinszteljük.
◾️Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, picit pirítjuk majd befűszerezzük.
◾️Mehet hozzá a hús, felöntjük kb. 200 ml borral és párolni kezdjük.
◾️Nagyjából 3 órán át készítjük alacsonyabb lángon, de mindenképp nézegessük és a bort is pótoljuk alatta.
Tarhonyával, bulgurral vagy főtt burgonyával tálaljuk.
A húst alaposan mosd meg, a répákat pucold meg, és vágd nagyjából egyforma darabokra. Mosd meg a többi zöldséggel együtt. Rakd a húsos csontot egy nagy fazékba, és töltsd fel legal...
Elkészítési idő: 3:35 perc Nehézség: Könnyű1. A rostélyost szeletekre vágjuk és kiverjük. 2. Sóval, borssal megszórjuk, lisztbe forgatjuk és forró zsírban pirosra sütjük. 3. A zsírban aranysárgára pirítjuk a vékony...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst megmossuk és felkockázzuk, majd átkenjük a sóval és a borssal, zúzott fokhagymával, ráöntjük a citromlét és fél órán át állni hagyjuk. Közben az olajat felforrósítjuk és bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű