Panna cotta:
- 520 ml 30%-os habtejszín
- 80 ml whiskey
- 6 g zselatin
- 60 g cukor
- ½ db vaníliarúd
- 1 csipet só
Sós karamell:
- 120 g cukor
- 170 ml tejszín
- 30 ml whiskey
- 1 csipet só
◾️A panna cottához a tejszínt összekeverjük a whiskey-vel, a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival.
◾️Kiveszünk belőle kb. 30 ml-t és feloldjuk benne a zselatint (felmelegítjük, de hogy a zselatin feloldódjon, de nem szabad forralni).
◾️Felmelegítjük a cukros tejszínt, de nem forraljuk fel.
◾️Belekeverjük a zselatint és elosztjuk 4 whiskey-s pohárban.
◾️2-3 órán keresztül hűtőben hűtjük.
◾️Amikor megdermedt a teteje, elkészítjük a karamellt.
◾️A cukrot karamellizáljuk, felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a whiskey-t és a sót, majd hagyjuk langyosra hűlni.
◾️A panna cották tetejére öntjük a karamellt és hűtőbe rakjuk pár órára.
Összekeverjük, állandó keverés mellett főzzük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Olvaszd fel kíméletesen a csokoládét vízfürdő fölött vagy mikrohullámú sütőben. 2. Forgasd bele a krémsajtot és addig keverd, amíg egyenletes állagú lesz. 3. V...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztát előző este összegyúrjuk, betesszük a hűtőbe. 2. Másnap vékonyra kinyújtjuk, kiszaggatjuk kör alakúra, szilvalekvárral megtöltjük, majd összetekerjük. 3. Forró sütőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTurmixold őket össze egészen addig, míg tökéletes masszává nem áll össze, és már mehet is a sütőbe! Ízesítésképp tegyél rá apró gyümölcsöket, vagy egy kis juharszirupot!
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű