Hozzávalók kb. 30 x 35 cm-es tepsihez:
a tésztához:
50 dkg liszt
15 dkg zsír
1 csomag (12 g) sütőpor
14 dkg cukor
3 tojássárgája
2-2,5 dl tejföl
a töltelékhez:
1,5 kg alma
3-4 evőkanál cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
a tetejére:
1 tojás
porcukor
A lisztet gyúródeszkára szitáltam, elkevertem benne a sütőport, és összemorzsoltam a zsírral.
Hozzáadtam a tojássárgákat, a cukrot és a tejfölt, és egynemű tésztává gyúrtam.
A tészta a hűtőben pihent, amíg elkészült a töltelék. Ehhez az almákat meghámoztam, magházukat eltávolítottam, és kis kockákra daraboltam őket.
Nagy lábasban a cukorral megpároltam, végül ízesítettem a fahéjjal, és megvártam, amíg kihűl.
A tészta nagyobbik felét a tepsi méretére nyújtottam, kibéleltem vele a sütőpapíros tepsit.
Rásimítottam a tölteléket, majd befedtem a másik, kisebb tésztacipóból méretre nyújtott lappal.
Tetejét villával megszurkáltam, majd lekentem az enyhén felvert tojással, és előmelegített, közepesen forró sütőben szép barnássárgára sütöttem.
Kihűlés után kockákra szeleteltem, porcukorral meghintve tálaltam.
tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk egészen addig amíg krémessé válik. A tészta felét sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 10-12 percen át sütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a margarint, a túrót összedolgozzuk. A kapott tésztát fél órára pihentetjük. Fél cm. vastagságúra nyújtjuk. megkenjük a tetejét a felvert tojással. 2-3 cm-es csíkokat vág...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A hozzávalókat a kefires pohárral mérjük ki. Először robotgéppel (vagy habverővel) habosra verjük a cukrot, az olajat és a tojást, majd a többi hozzávalót is belekever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt oldjuk fel a tejben, 1 dkg cukorral, hagyjuk állni 5 percig, majd gyúrjuk tésztává a lisztet az olvasztott vajjal, a tojássárgájával, a többi cukorral és a tejjel. Ázta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű