Bodza szörp tartósító nélkül
Hozzávalók:
2 l víz
25-30 bodzavirág
2 citrom, meghámozva szeletelve
1,80 kg kristálycukor
5 dkg citromsav
Ha a bodzavirág szép tiszta, lemosni sem kell, . Keverjük össze 2 l vízzel, tegyünk bele 2 db karikára vágott meghámozott citromot. Takarjuk le vékony anyaggal, majd 2 napig hagyjuk állni hűvös helyen. Közben néhányszor keverjük meg. 2 nap múlva szűrjük le, majd főzzük össze a cukorral és a citromsavval. Töltsük bele az alaposan megtisztítottsterilizált üvegekbe, jól zárjuk le, és tegyük száraz dunsztba, azaz egy edényben, meleg takarók között hagyjuk 2-3 napig.
Bodza szörp tartósító nélkül
Hozzávalók:
2 l víz
25-30 bodzavirág
2 citrom, meghámozva szeletelve
1,80 kg kristálycukor
5 dkg citromsav
Ha a bodzavirág szép tiszta, lemosni sem kell, . Keverjük össze 2 l vízzel, tegyünk bele 2 db karikára vágott meghámozott citromot. Takarjuk le vékony anyaggal, majd 2 napig hagyjuk állni hűvös helyen. Közben néhányszor keverjük meg. 2 nap múlva szűrjük le, majd főzzük össze a cukorral és a citromsavval. Töltsük bele az alaposan megtisztítottsterilizált üvegekbe, jól zárjuk le, és tegyük száraz dunsztba, azaz egy edényben, meleg takarók között hagyjuk 2-3 napig.
Egy üvegbe beleöntöm az alkoholt. Amikor narancsot eszünk, krumplihámozóval belehámozom nagyon vékonyan a narancs héját, ha már mind a 6-7 narancs héja benne van, még hagyom állni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben elkeverjük a mézesfűszert és a citromhéjat. Felforraljuk, majd felolvasztjuk benne a fehér csokoládét. Leszűrjük, poharakba töltjük. A tetejét felvert tejszínhabbal dís...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA cukrot 5 dl vízzel egy tálkában felfőzzük és mérsékelt lángon 15 percet hagyjuk főni, majd kihűtjük. Egy 1,5 l-es üveget alaposan megtisztítunk és kiszárítunk. A citromot és a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű