menu

Családireceptkönyv.hu

diós marlenka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Balogh Andrásné Anna Diós marlenka receptje: A tésztához 45 dkg liszt, 10 dkg puha vaj, vagy margarin, 2-3 ev.kanál méz, 20 dkg kristálycukor, 1.ev.kanál szódabikarbóna, 7 mokkáskanál ecet, 2 tojás. Krém ahogy én csináltam: 1 cs karamellízű pudingpor 1 cs tejszin ízű pudingpor, 7,5 dl tej, 15 dkg porcukor, 8 dkg darált dió, 30 dkg margarin. Edénybe tesszük a mézet, cukrot, a vajat a tojásokat és gőz fölött állandóan kevergetve besűrítjük. Levesszük a tűzről, hagyjuk hűlni egy kicsit, majd hozzátesszük a szódabikarbónát és az ecetet, majd a lisztet is. Beledolgozzuk és pihentetjük. Ebből én négy lapot sütöttem nagy tepsi hátán. A krémhez a megfőzött és kihűtött pudinghoz hozzá adjuk a kikevert margarint a porcukorral és a diót. Tálcára tesszük a lapot megtöltjük krémmel, majd a többi lapot is. Egy kevés krémet hagyunk a tetejére és megszórjuk darált dióval. Remélem jól érthetően írtam le, ha kérdés van írjatok. Jó sütögeté

Elkészítés:


Balogh Andrásné Anna Diós marlenka receptje: A tésztához 45 dkg liszt, 10 dkg puha vaj, vagy margarin, 2-3 ev.kanál méz, 20 dkg kristálycukor, 1.ev.kanál szódabikarbóna, 7 mokkáskanál ecet, 2 tojás. Krém ahogy én csináltam: 1 cs karamellízű pudingpor 1 cs tejszin ízű pudingpor, 7,5 dl tej, 15 dkg porcukor, 8 dkg darált dió, 30 dkg margarin. Edénybe tesszük a mézet, cukrot, a vajat a tojásokat és gőz fölött állandóan kevergetve besűrítjük. Levesszük a tűzről, hagyjuk hűlni egy kicsit, majd hozzátesszük a szódabikarbónát és az ecetet, majd a lisztet is. Beledolgozzuk és pihentetjük. Ebből én négy lapot sütöttem nagy tepsi hátán. A krémhez a megfőzött és kihűtött pudinghoz hozzá adjuk a kikevert margarint a porcukorral és a diót. Tálcára tesszük a lapot megtöltjük krémmel, majd a többi lapot is. Egy kevés krémet hagyunk a tetejére és megszórjuk darált dióval. Remélem jól érthetően írtam le, ha kérdés van írjatok. Jó sütögeté

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ilka
Köleses fehérbabos hamis túrógombóc
Köleses fehérbabos hamis túrógombóc

Elkészítés: A babot bő vízben, minimális sóval minél puhábbra főzöm, egy másik edényben a kölest szintén puhára két és félszeres vízben. Ezalatt a puffasztott rizstallért, és zab...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
FARSANGI FÁNK (10 perces)
FARSANGI FÁNK (10 perces)

1. A tojást a tejföllel és a porcukorral elkeverjük. 2. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. A liszttel együtt belekeverjük a sütőport,és ízl...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gertrúd
Boci szelet
Boci szelet

A tojássárgáját cukorral habosra kavarom, hozzá adom a többihez. Felverem a tojás fehérjét habbá és hozzáteszem a többihez és összekavarom. Tepsibe zsír, liszt. A túrót elkeverem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Áfonyás-fehércsokis muffin
Áfonyás-fehércsokis muffin

A tojásokat és a barna cukrot habosra verjük. Hozzáadjuk az olajat és joghurtot, és elkeverjük. Jöhet a liszt, a sütőpor, szódabikarbóna, kakaó. Folyékony, ragacsos, csoki...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk