Hozzávalók:
7 tojásfehérje
300 g cukor
3 evőkanál forró víz
2 teáskanál citromlé
200 g kókuszreszelék (2 e evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez)
3 evőkanál liszt
vaníliaaroma
a krémhez:
200 g vaj
7 tojássárgája
vaníliaaroma
150 g porcukor
50 g kókuszreszelék
1 evőkanál tej
a tetejére:
150 g étcsokoládé
Elkészítése:
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, a forró vizet kanalanként adjuk hozzá, majd a citromlét is keverjük bele. Hozzáadjuk a lisztet és a kókuszreszeléket, vaníliaaromával ízesítjük. Papírral bélelt tepsibe kanalazzuk a tésztát és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tojássárgáját, a cukorral és a tejjel összekeverjük, majd vízgőz fölött addig kavargatjuk, amíg krémessé válik. Majd hagyjuk hűlni. A vajat habosra kavarjuk a vaníliaaromával és a hideg krémet kanalanként hozzáadjuk. Beletesszük a kókuszreszeléket.
A kihűlt tésztát bevonjuk a krémmel és olvasztott csokoládét kenünk a tetejére. A félretett kókuszreszelékkel megszórjuk és hűtőbe tesszük, amíg kicsit lehűl
A kockára vágott karalábét az alaplében puhára főzzük, sózzuk-borsozzuk, az utolsó 5 percben hozzátesszük az apróra vágott kaprot. Közben a többi zöldséget is felkockázz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámoztam, felszeleteltem, felengedtem vízzel, ahogy Via írta "épphogy úszkáljanak benne a kockák". Ezután tettem bele egy kis cukrot, a kikapart vaníliamagokat, pár dar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet a vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a sót, a cukrot, a fahéjat és a szegfűszeget. 20 perc múlva behabarjuk a levest: a tejszínben simára keverjük a lisztet, egy kevés v...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű