Pogonyi Judit
Külső máz: vagyis kandírozás. Ez a szakma. A kisütött mézest, ami már kihűlt ezzel kell bevonni. 1 kg kristálycukrot 3 dl vízzel felforralni, csak addig keverni, ameddig szemcsés, aztán szépen hagy pezsegjen. Szálpróbáig. Vagyis egy késheggyel csöppnyi cukrot gyorsan a két ujjam közé veszem, és ha szálasan húzódik, nem üvegesen törik akkor jó! :) Ezek után vastag szilikon kesztyű, vagy sima kötött, és rá egy gumikesztű a jobb kezemen. Egy tálba jó két maréknyi mézest húzok, egy merőkanálnyi forró cukrot rá folyasztok, összekeverem, hogy mindenütt cukros legyen, és gyorsan u.n. kandisrácsra rakom, de próbámnak bármi más nem műanyag is megfelel. Visszateszem a langyos sütőbe kb addig ameddig a másik adagot bekeverem. Sütőből ki, félreteszem hűlni, majd egy üveg, vagy egy hideg zománcos tepsire leütöm. Ahogy hűl, szép szivárványos lesz!. De aki megelégszik kevesebb bevonattal, gyorsan ecsettel lekeni, nem olyan szép de finom. Csak ennyi. oldalamon elvétve még találtok sütit. Többnyire nyilvános. Ide nem tudok képet tenni...
Pogonyi Judit
Külső máz: vagyis kandírozás. Ez a szakma. A kisütött mézest, ami már kihűlt ezzel kell bevonni. 1 kg kristálycukrot 3 dl vízzel felforralni, csak addig keverni, ameddig szemcsés, aztán szépen hagy pezsegjen. Szálpróbáig. Vagyis egy késheggyel csöppnyi cukrot gyorsan a két ujjam közé veszem, és ha szálasan húzódik, nem üvegesen törik akkor jó! :) Ezek után vastag szilikon kesztyű, vagy sima kötött, és rá egy gumikesztű a jobb kezemen. Egy tálba jó két maréknyi mézest húzok, egy merőkanálnyi forró cukrot rá folyasztok, összekeverem, hogy mindenütt cukros legyen, és gyorsan u.n. kandisrácsra rakom, de próbámnak bármi más nem műanyag is megfelel. Visszateszem a langyos sütőbe kb addig ameddig a másik adagot bekeverem. Sütőből ki, félreteszem hűlni, majd egy üveg, vagy egy hideg zománcos tepsire leütöm. Ahogy hűl, szép szivárványos lesz!. De aki megelégszik kevesebb bevonattal, gyorsan ecsettel lekeni, nem olyan szép de finom. Csak ennyi. oldalamon elvétve még találtok sütit. Többnyire nyilvános. Ide nem tudok képet tenni...
A megtisztított hagymát felkockázzuk és 1 evőkanál vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a gombát és pár percig pirítjuk, majd rádobjuk a megmosott, megtisztított, nagyobb da...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szikkadt kenyeret kockára vágom, a tojást a tejjel elkeverem, sózom, majd beleforgatom a kenyeret. Felforrósított zsírban adagonként megsütöm, reszelt sajttal megszórva tálalom.
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: Könnyű25 d túrót 1 lapos kk szódabikarbonával és 3 d RÁMÁval, összekeverünk, 1 percre mikróba tesszük, ha elfolyósodott, hozzárakunk 2 mk vegetát, 1 púpos kk paprikát, ½ reszelt hagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy méretes keverőtálban elkeverem a lisztben a sót, beleütöm a 3 tojást és beleöntöm a kefirt, amiben elkevertem az élesztőt és jól kidolgozom, semmiképpen sem kemény és nem túl l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű