menu

Családireceptkönyv.hu

szakállas sajtos pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók a tésztához: kb. 32-35 darab pogácsához
- 40 dkg liszt
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 1 tojássárgája
- 2 evőkanál tejföl (púposan)
- 4 dkg reszelt sajt
- 1 csapott teáskanál só
- 1 csapott teáskanál őrölt csemege paprika
- 1 dkg élesztő
- kb. 0,3 dl tej (az élesztő felfuttatásához)
- csipet cukor

+ a tetejére 1 tojássárgája

A krémhez:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg natúr ömlesztett sajt (a henger alakú)
- 2 db háromszög alakú natúr ömlesztett sajt
- só ízlés szerint (nekem már nem kellett bele plusz só, mert a sajtok is elég sósak voltak)
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 csipet őrölt szerecsendió (a szerecsendióval vigyázni kell, mert elég intenzív az aromája, úgyhogy tényleg csak kevés kell bele, viszont picit pikánsabbá teszi a sajtkrémet - de ha valaki nem szereti, elhagyható)

+ 10-15 dkg reszelt trappista sajt a "hempergetéshez"

Elkészítés:


1. Az élesztőt egy csipet cukorral és a tejjel felfuttatom, majd a tészta hozzávalóit összegyúrom rétestészta keménységűre. 1 órán át letakarva pihentetem, majd kinyújtom 0,5-1 cm vastagságúra és kis méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom (én kb. 4,5 cm átmérőjűvel szaggattam).
2. Sütőpapíros tepsibe teszem, a tetejét lekenem tojássárgájával, és előmelegített sütőben 180 fokon légkeveréses programon kb. 15 percig sütöm. (sima sütőben is lehet persze) Amikor a pogik megsültek, kiveszem egy fatáblára, és egy tiszta konyharuhával letakarva hagyom kihűlni.
3. A krém hozzávalóit összekeverem simára, két-két pogácsát összeragasztok a krémmel, picit összenyomom, hogy az oldalán kifolyjon a krém, és a krémes oldalát a reszelt sajtban meghempergetem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mézes puszedli
Mézes puszedli

A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. Egy éjszakát hűvös helyen pihentetjük. A tésztából golyócskákat formálunk és kikent, lis...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Anzac keksz
Anzac keksz

A száraz alapanyagokat összekeverjük (a szódabikarbóna kivételével). A mézet és a vajat összeolvasztjuk. A szódabikarbónát feloldjuk a forró vízzel, majd összekeverjük a mézes va...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Any--Zserbó
Any--Zserbó

Az élesztőt langyos tejben egy kockacukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, a csipetnyi sütőport és a csipe...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Aranygaluska
Aranygaluska

A szobahőmérsékletű lisztet tálba szitáljuk. A tejet meglangyosítjuk, elmorzsoljuk benne az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és felfuttatjuk. A vajat megolvasztjuk, a tojássárgákka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk