3 citrom, 25 dkg zeller, 12 dkg fokhagyma
Hozzávalókat ledarálni, (ha van: húsdarálón) 3 literes üvegbe tenni, felönteni lobogó vízzel, letakarni és egy éjszakára dunsztba rakni.
Reggeli előtt fél órával 70 gr-ot (nem egész 1 dl-t) kell meginni.
Ez az adag kb. 1 hónapra elég.
1.Az alap a krumplis tészta, amiből gombócot, nudlit szoktunk készíteni. A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Majd leszűrjük, még melegen meghámozzuk, áttörjük, majd la...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit kis kockákra vágva megfőzöm, majd villával még melegen összetöröm, sózom. Langyos vízbe morzsolom az élesztőt, 10 percet állni hagyom. Majd a liszttel felváltva eldolgoz...
Elkészítési idő: 60-90 Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral és a vaníliás cukorral felforraljuk. A tojást felverjük és a forralt tejbe szép óvatosan belecsurgatjuk, majd hozzáadjuk a mazsolát. Folyamatosan kevergetjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent felszeletelni jó vékonyra, majd mehet szárítás (aszaló, sütő, nap), nagyon kopogósra ki kell szárítani Ha minden kiszáradt akkor porrá kell őrölni, hozzá 2-3 evőkanál só,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű