menu

Családireceptkönyv.hu

Harcsapaprikás pirított túrós csuszával


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60 dkg harcsafilé
2 ek liszt
10 dkg apró kockára vágott füstölt szalonna
2 ek sertészsír
1 fej kockára vágott vöröshagyma
4 tk pirospaprika
1 db nagy paradicsom
50 dkg csuszatészta
10 dkg kockázott bacon
25 dkg tehéntúró
2,5 dl tejföl



Elkészítés:


Olvasszuk ki a szalonna zsírját, majd vegyük ki belőle és tegyük félre a pörcöt. A szalonnazsírhoz adjuk hozzá a sertészsírt, majd a felforrósított zsiradékban süssük át hirtelen a besózott, és lisztben átforgatott harcsaszeleteket. Vegyük ki a halat a zsírból, és vágjuk 2 centiméteres kockákra.
A paprikás alaphoz pároljuk üvegesre a hagymát a visszamaradt zsírban. Adjuk hozzá, és futtassuk meg a pirospaprikát. Engedjük fel kevés vízzel, adjuk hozzá és főzzük el benne az apróra vágott pucolt paradicsomot. Ezután adjuk hozzá a tejföl felét, és főzzük további 5 percig.
Óvatosan keverjük bele a paprikás szószba a halat, és keverés nélkül, rázogatva főzzük még legalább tíz percig.
Mindezzel párhuzamosan főzzük megfelelően megsózott forró vízben 8 percig a csuszát. Szűrjük le és a túróval és a maradék tejföl felével együtt keverjük össze egy sütőedényben az előzőleg kiolvasztott bacon kockákkal és azok zsírjával. Tegyük sütőbe és süssük enyhén ropogósra.
Tálaláskor tegyük a maradék tejfölt és a szalonnapörcöt a csuszára és a harcsapaprikásra.

Harcsapaprikás pirított túrós csuszával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Egészséges Sült Tonhalas Golyók
Egészséges Sült Tonhalas Golyók

1.Daráld vagy őröld a zabot finomra. 2.Egy keverőedényben keverd össze a lecsöpögtetett tonhallal, tojással, és fűszerekkel ízesítsd. 3.A tésztából formázz golyókat, majd helyezd...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
vajban sült lazac
vajban sült lazac

Elkészítés: A megvásárolt friss lazacfilét előbb pikkelyezzük le, ezután alaposan mossuk meg. Ha ezzel megvagyunk, vágjuk fel kb. 5 cm széles szeletekre a hal törzsének szélességév...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Harcsapaprikás és halas szendvicskrém (Buday)
Harcsapaprikás és halas szendvicskrém (Buday)

Mindent előre összevágok, bedobom a forró serpenyőbe, amikor megpirult, megsózom, megszóróm a pirospaprikával, ráteszem a sűrű tejfölt. Elkeverem, beforralom. Az egész nem több, mi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Balatoni egészben sült fogas
Balatoni egészben sült fogas

A halat megtisztítjuk a pikkelyétől és a belsőségektől, utána alaposan megmossuk. Mind a két oldalát beirdaljuk, és besózzuk. Hagyjuk állni kb. 20 percig, hogy a só jól átjárja. Fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk