menu

Családireceptkönyv.hu

Cipóban tálalt tejszínes gombaragu friss zöld fűszer


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



40 dkg sárga gerebengomba
1 fej salotthagyma
fél dl olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
fél csokor friss petrezselyem
2 dl tejszín
fél dl száraz fehérbor
5 szál kakukkfű
fél csokor metélőhagyma
4 minizsemle

Elkészítés:


A hagymát finomra vágjuk, és forró olívaolajon állandóan rázogatva üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított gombát, az összezúzott fokhagymát, és pár percig tovább pirítjuk. Sózzuk, bátran megborsozzuk, majd felöntjük a fehérborral és a tejszínnel. Összeforraljuk, és a tűzről lehúzva megszórjuk az apróra vágott friss petrezselyemmel és a kakukkfűlevelekkel. A zsemléket félbevágjuk, és serpenyőben vagy grillsütőben a vágási felületüket megpirítjuk. A pirított zsemlékre merjük a gombaragut, megszórjuk metélőhagymával, és még forrón fogyasztjuk.

Cipóban tálalt tejszínes gombaragu friss zöld fűszer

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bogi
Olasz zöldségleves
Olasz zöldségleves

Az olajon átfuttatjuk a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, a karikára vágott zöldpaprikát, a cikkekre vágott paradicsomot, a vékony csíkokra vágott sárgarépát, petrezselyem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Frankfurti leves fodroskelből
Frankfurti leves fodroskelből

A fodros kel leveleket megmossuk és jól lecsöpögtetjük. A leveleket kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk, a levélnyelet felkarikázzuk. A sárga- és fehérrépát meghámozzuk és vékonyan fe...

Elkészítési idő: főzés: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Csorba leves (Parasztcsorba)
Csorba leves (Parasztcsorba)

A húst ízlés szerinti darabkákra felvágjuk, és feltesszük vízben fõni. 2-3 alkalommal leszedjük róla a habot, majd ízlés szerint megsózzuk. Amikor a hús félig megfõtt, hozzáadjuk...

Elkészítési idő: 150 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Húsos-boros káposzta
Húsos-boros káposzta

A bográcsban 2 evőkanál étolajon fehéredésig pirítjuk a felkockázott húst. Rátesszük a kockára vágott sonkát, a felkarikázott kolbászt, hozzáadjuk a fűszereket. A sóból keveset...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk