• 1 fej vöröshagyma
• 1 szál sárgarépa
• 75 g zeller
• 500 g burgonya
• 1 kisebb szál póréhagyma
• 2 ek. olívaolaj
• só, bors, cukor
• 2 zöldségleveskocka
• 2 kis köteg petrezselyem levél
• 4 szelet bacon
• 8 aszalt szilva
• 100 g tejszín
• 8 kisebb hurkapálcika
A hagymát felaprítjuk, a burgonyát, zellert és sárgarépát megtisztítjuk, és kockára, az alaposan megmosott póréhagymát karikára vágjuk.
Az olajat felforrósítjuk, a hagymát beledobjuk, megfonnyasztjuk, majd a kockára vágott zöldségeket is hozzáadjuk, és rövid ideig együtt pároljuk. A zöldségeket sóval, borssal és kevés cukorral megszórjuk, majd kb. 800 ml vízzel felöntjük. Fedő alatt 25 percig főzzük.
Miközben a zöldségek főnek, a petrezselymet felaprítjuk. A szilvák köré egy-egy szelet bacont tekerünk, fogpiszkálóval rögzítjük, majd olajban megpirítjuk, és egy hurkapálcára tűzzük.
A megfőtt zöldségeket botmixerrel átdolgozzuk, belekeverjük a tejszínt, és újra felforraljuk. Ha szükséges, tovább fűszerezzük. Tálalás előtt petrezselyemmel megszórjuk.
A darabokra vágott, kimagozott sütőtököt megsütjük, majd pürésítjük. Az apróra vágott hagymát kevés kókuszzsíron megpároljuk, majd hozzáadjuk a kis darabokra/karikára vágott répát...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1A cipók tetejét levágom, belüket kiszedem óvatosan. Egy keveset hagyok benne is, hogy ne ázzon át könnyen a "tányér". Sajtkrémleves recept cipóbanSajtkrémleves recept cipóban 2A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fehérrépát és a sárgarépát felkarikázzuk és egy felhevített lábasban olajon elkezdjük kicsit pirítani. Egy gerezd fokhagymát apróra vágunk és azt is rászórjuk. Ezután jöhet a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit és a sárgarépát pucoljuk meg, és vágjuk kisebb darabokra. Egy lábosba dobjuk bele a hagymát, a feldarabolt répát és krumplit, majd kevergetve süssük egy-két percig egy k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű