12-15 dkg-os bőrős lazacszeletek
só, bors
olívaolaj
saláta
A halról papírtörlővel felitatjuk a nedvességet. Alaposan bedörzsöljük olívaolajjal.
Egy serpenyőt szárazon felteszünk melegedni. ha már forró, kevés olívaolajat csepegtetünk bele, a halszeleteket bőrös felükkel lefelé belehelyezzük, sózzuk-borsozzuk. A hőfokot közepesre mérsékeljük.
Addig hagyjuk sülni (nem kell mozgatni), amíg a hús színe nagyjából a szelet közepéig kivilágosodik. Ez körülbelül 3-4 perc. Ekkor óvatosan megfordítjuk a szeleteket, a másik felének is adunk nagyjából 2-3 percet a serpenyőben. A halszeleteket frissen tálaljuk, jó mellé a saláta és a friss bagett vagy rozskenyér.
1. Alufóliára szorosan egymás mellé tesszük a bacon szeleteket, rávágjuk a friss turbolyát, a harcsafiléből hengert formálunk, a bacon csíkokra helyezzük, majd feltekerjük. Végül a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halburgerhez a koriander és a chili kivételével mindent tegyél bele késes robotgépbe és aprítsd össze, többször kapcsold be, míg összeáll az egész. A végén keverd hozzá a koriand...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA lazacot megsózzuk, megborsozzuk, rácsöpögtetjük egy citrom levét, és fél órát állni hagyjuk. Egy grillserpenyőbe 2 kanál étolajat öntünk. Hozzáadjuk a vajat, beleszórjuk egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA halászlé alapot feltesszük főni hagymával és sóval. A hagymát vékonyra vágjuk. Kb 1/2 óráig főzzük, ha már puha a hagyma szitán átpasszírozzuk. Feloldjuk a halászlé kockát az...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes