Hab:
5 tojásfehérje
6 ek cukor
csipet sót
Málnahab:
3 dl habtejszín
málnaszirup /málnaszörp
5 tojásfehérjét a cukorral, és a csipet sóval kemény habbá verem, majd tortaformába öntöm , és a tetejére csúcsokat kreálok, és ezt 180 fokos sütőben 20-25 percig sütöm.
3 dl habtejszínt keményre verek, és folyamatosan csurgatom hozzá a málnaszirupot, vagy a málnaszörpöt, míg rózsaszín habot kapok.
Ha a habcsók kihűlt , leszedem a tortaforma peremét , és ráhalmozom a málahabot a közepére.
Egész eprekkel és finomra darált mandulával díszítem.
Sokan úgy tartják, a puncs szelet cukrászati nemes hulladékokból készül, és van benne igazság, hiszen a maradék piskóta nyugodtan beletehető. Hat tojásból elkészítjük a piskótát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEz a sütemény habkönnyű. Egyszerűen mindenki odavan érte, és hiába habos-babos, a málna kicsit savanykás íze pikánssá teszi az egészet. Az legjobb benne, hogy borzasztó egyszerű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez pudingport sűrűre főzzük a tejjel és a vaníliás cukorral, majd hűlni hagyjuk. Közben a puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a teljesen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, majd ceruza vastagságúra sodorjuk, kb. 6 cm hosszúra vagdossuk. Kifli alakúra formázzuk. 170-200 fokon 25-30 perc alatt világosra sütjük. Melegen vaníl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű