menu

Családireceptkönyv.hu

Rebarbarás eperszörp


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg eper eper
20 dkg reberbara
30 dkg cukor

Elkészítés:


Az epret megmostam, feldaraboltam. A rebarbaráról lehúztam a vékony héját, feldaraboltam. Mindent egy fazékba tettem és rászórtam a cukrot. Pár órát hagytam így állni. Majd az egészet elkezdtem lassú tűzön főzni. Mikor már szépen rotyogott, a cukor is tutira felolvadt benne, akkor elkezdtem a levét leszedni egy merőkanállal, és átszűrni egy tiszta üvegbe. Lezártam, és félretettem.

Trükkök, tippek, praktikák:


Hűtőben pár napig eláll, de garantáltan gyorsan elfogy. :)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Rita
 Forrócsoki
Forrócsoki

A csokoládét kisebb darabokra tördeljük, majd lassú tűzön felolvasztjuk a tejszínben. Hozzáadjuk a cukrot és a tejet, végül az eszpresszót is. A sűrű, valódi csokoládé illatú csoda...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Vesére csalán
Vesére csalán

http://www.hazipatika.com/eletmod/termeszetes_gyogymodok/cikkek/csalan_a_sokoldalu_salakpucolo/20030305151805?autorefreshed=1

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Frappé (Görög)
Frappé (Görög)

1. Egy csőpohárba beletesszük a kávét és a cukrot. 2. Egy kevés vizet engedünk rá. (Nagyjából annyit, hogy ellepje a cukros-kávés keveréket.) 3. Tejhabosítóval kemény habbá verjü...

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baileys krémlikőr
Baileys krémlikőr

Először is a sűrített tejeket a cukorral, pudingporral és a mogyorós capppuccinoval felfőzzük. Miután kihűlt, beleöntjük a tejszínt és jól összekeverjük. Ezután jöhet bele a rum...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk