80 dkg eper eper
20 dkg reberbara
30 dkg cukor
Az epret megmostam, feldaraboltam. A rebarbaráról lehúztam a vékony héját, feldaraboltam. Mindent egy fazékba tettem és rászórtam a cukrot. Pár órát hagytam így állni. Majd az egészet elkezdtem lassú tűzön főzni. Mikor már szépen rotyogott, a cukor is tutira felolvadt benne, akkor elkezdtem a levét leszedni egy merőkanállal, és átszűrni egy tiszta üvegbe. Lezártam, és félretettem.
Hűtőben pár napig eláll, de garantáltan gyorsan elfogy. :)
A csokoládét kisebb darabokra tördeljük, majd lassú tűzön felolvasztjuk a tejszínben. Hozzáadjuk a cukrot és a tejet, végül az eszpresszót is. A sűrű, valódi csokoládé illatú csoda...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűhttp://www.hazipatika.com/eletmod/termeszetes_gyogymodok/cikkek/csalan_a_sokoldalu_salakpucolo/20030305151805?autorefreshed=1
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy csőpohárba beletesszük a kávét és a cukrot. 2. Egy kevés vizet engedünk rá. (Nagyjából annyit, hogy ellepje a cukros-kávés keveréket.) 3. Tejhabosítóval kemény habbá verjü...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűElőször is a sűrített tejeket a cukorral, pudingporral és a mogyorós capppuccinoval felfőzzük. Miután kihűlt, beleöntjük a tejszínt és jól összekeverjük. Ezután jöhet bele a rum...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű