1 csomag leveles tészta
45 dkg sütőtök
20 dkg spenót
20 dkg natúr sajtkrém
3 fej fokhagyma
1 ág friss rozmaring
5 dkg vaj
só
bors
1 tojás a pite megkenéséhez
A spenótot megtisztítjuk, és kevés vajon, aprított fokhagymával pár perc alatt megpároljuk. Pillanatok alatt összeesik a spenót.
Az elősütött tésztára rétegezzük a vékonyan szeletelt sütőtököt, meghintjük aprított rozmaringgal, erre jön a fokhagymás spenót, majd a sajtkrém, több rétegben is tehetjük, amíg el nem fogynak.
A maradék tésztát kinyújtjuk, befedjük vele a zöldséges pitét,felvert tojással kenjük meg a tetejét, így szép fényesre, barnára tud sülni.
180 fokos előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt készre sütjük.
A tojásfehérje kivételével a hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk, majd 1-1,5 órára hűtőbe tesszük pihenni. Lisztezett deszkán kb 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, lekenjük to...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézAz élesztőt felfuttatjuk 1 ek cukorral a meleg, de nem forró tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a margarint, és a felfutott élesztőt. Alaposan kidagasztjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos, picit cukrozott tejbe beledobjuk az élesztőt, kicsi lisztet, és néhány percet várunk. Hozzáadjuk a többi lisztet, az olajat, sót, és összegyúrjuk. Nem kell ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBedagasztjuk, 30 perc kelesztés, utána kinyújtani, rákenni a töpcsit, hajtogatni, utánna még 2 x... 30 percenként hajtogatni... 200 fokon sütni... (hajtogatás a linken)
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes