3 tojássárgája
3 ek vaj
2 bögre tej
4 púpos ek cukor
1 ek liszt
1 rúd vanília
1 csipet só
A lisztet keverd össze a cukorral, tojássárgájával, és a sóval egy lábosban.
Keverd csomómentesre a tejjel, és tedd a tűzre.
Közepes lángon főzd forrásig, folyamatos keverés mellett, majd, ha besűrűsödik keverd bele a vajat, kapard bele a vaníliát és kész is van!
Piríthatunk rá mandulát, mogyorót, netán diót.
A tésztához való hozzávalókat összekeverjük majd kinyújtjuk. A krémhez való hozzávalókat összekeverjük és rákenjük a tésztára, majd felcsavarjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszthez keverjük a szódabikarbónát, elmorzsoljuk benne a zsírt, és a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk, jól kidolgozzuk. Hagyjuk állni fél órát. (Ha nagyon sietünk, ez éppe...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tojás sárgáját a porcukorral és a vajjal krémesre keverem robotgéppel, majd a lisztet és a tejet apránként felváltva hozzá adagolom. Eztán a sütőpor és só jönn. A tojás fehérjét...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA margarint simára keverni a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ezután hozzákeverni a túrót is. A Hulalát kemény habbá verni, majd apránként, óvatosan a túrós-krémhez keverni....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű