menu

Családireceptkönyv.hu

Diós isler


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 20 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
20 darabhoz
Nehézségi színt: közepes
Elkészítési idő: 60 perc
A tésztához:
100 g porcukor
200 g margarin
280 g doves farm plain white flour liszt
100 g darált dió
1 kávéskanál őrölt fahéj
A töltéshez:
savanykás dzsem (én most mama féle házi cseresznye lekvárral töltöttem)
A bevonathoz:
180 g Tibi áétcsokoládé
4 evőkanál étolaj

Elkészítés:


Elkészítés:
1. A porcukrot, a lisztet, a diót, a fahéjat összekeverjük egy tálban, majd a vajat elmorzsoljuk benne és rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
2. Lisztezett deszkán fél cm vastagságúra nyújtjuk és kb 6 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval (de akár pohárral is lehet), kiszaggatjuk.
3. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon kb 10 perc alatt megsütjük. A sütéssel nagyon vigyázzunk, ahogy elkezd barnulni a széle, már ki is vehetjük.
4. Két-két kihűlt korongot savanykás lekvárral összeragasztunk.
5. Ha teljesen kihűlt, csokimázba mártjuk. Én azt a műveletet csak másnap végzem el, addigra a lekvár picit megszárad, megszikkad, könnyebb mártogatni, mint frissen.
Csokimáz elkészítése:
A csokoládét apró darabokra tördeljük és gőz fölött felolvasztjuk. Amikor felolvadt az összes csoki, hozzákeverjük az olajat. Az islereket rögtön mártogathatjuk is bele.

Trükkök, tippek, praktikák:


Egy újabb karácsonyi süteményt sütöttem ma, a diós islert. Emlékszem, gyerekként mérges voltam anyukámra, hogy miért nem sima islert süt, miért kell diót tenni bele. Akkor még nem tudtam mi a jó. Felnőttként kellett rádöbbennem, a diós isler, sokkal finomabb, mint a sima.
Ez a recept nem tartalmaz tojást, ha a margarint tejmentes ligára cseréljük, akkor nemcsak glutén, tojás, hanem tejmentes finomságot süthetünk.
A következő sütésből Sárám kérésére csoki krémmel ragasztok össze. Ő meg még azt nem tudja, hogy milyen finom is a lekvár.

Diós isler

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Schillerlocken gefüllt mit Mascarpone Himbeer Creme
Schillerlocken gefüllt mit Mascarpone Himbeer Creme

Zuerst fetten wir unsere Förmchen für die Schillerlocken ein wenig mit Öl ein, damit sie sich später wieder gut lösen. Währenddessen heizen wir unseren Backofen auf 190° Ober-Unte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Bory mama
Vendégváró bögrés süti
Vendégváró bögrés süti

A tojást habverővel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, és a darált diót hozzáadjuk. A két keveréket összeöntjük, elkeverjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Intelligens krémes
Intelligens krémes

A margarint a cukorral és vaníliás cukorral keverőgéppel habosra kikeverjük. Majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, 3 kanál cukorral...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sárgatúró
Sárgatúró

A tejet, a mazsolát, a cukrot és a sót elkeverjük egy lábosban, és feltesszük alacsony lángra melegedni. A tojásokat egy tálba ütjük, és felverjük. Amikor a tej felmelegedett, hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk