1 dl olaj
20-25 dkg húsos szalonna
3 fej vöröshagyma
2 nagyobb pulyka felsőcomb/ vagy 1,5 kg disznó husi
fél üveg vörösbor
1 kis konzerv sűrített paradicsom
só, bors, majoranna, őrölt kömény
fokhagyma
1,5 kg krumpli
sárgarépa, fehérrépa, zeller, petrezselyem
csipetke (2 tojás, liszt, víz, só: összekeverni és lisztes deszkán darabokra csípkedni)
1 dl olajban megpirítjuk a szalonnát, majd rá a kockára vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk. Ezután bele a kockára vágott husit, só és kb. 45 percig sütjük. Közben vizet és bort öntünk alá apránként.
Ha elkészült, akkor bele a sűrített paradicsomot, fokhagymát, fűszereket.
Majd vizet bele meg a zöldségeket, és forrás után 10 perccel a krumplit is. 15 perccel a vége előtt (ha a krumpli kb. félkész, tehát még nem puha), akkor mehet bele a csipetke is.
A tormát megtisztítjuk, lereszeljük, majd meglocsoljuk a citromlével. Egy edényben felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a lisztet és mogyorószínű rántást készítünk. Felengedjük a csontl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon megdinszteljük az apróra vágott zöldhagymát, paprikát, hozzátesszük a gombát, a fölszeletelt zöldségeket ( borsót a végén tesszük bele), majd a felkockázott csirkemellet...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűA cukkinit megmossuk, kis darabokra vágjuk. Forró vajon megpároljuk, majd felöntjük vízzel és puhára főzzük. A tojássárgájával elkeverjük a tejszínt, sót és borsot. Amint a cukki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű