A tésztához:
175 g liszt
30 g zsír (vagy vaj)
50 ml tejföl
1 egész tojás
1 csipet só
A töltelékhez:
120 g vaj
1 citrom reszelt héja
200 g cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. vanília ízű főzős pudingpor
3 tojás
500 g túró
200 g tejföl
250 g cseresznyebefőtt (leszűrve, kimagozva)
+vaj a tortaforma kikenéséhez
A tésztát összegyúr, 30 percre hűtőbe tesz. Közben a tölteléket összekever géppel. A cseresznyét a végén beleforgat.
Kisebb tortaformát kivajaz, vékony tésztát belenyújt, legyen egy kis pereme is. Bele a krém. Sütőben, 180 fokon, 60-70 perc.
Melegen nem lehet vàgni és nem is finom annyira. Meg kell vàrni amig kihül, aztàn legalàbb 3-4 oràra hűtőbe tenni, utàna az igazi :).
A tojások fehérjét, a cukor 2/3-ával, a csipet sóval és a citromlével kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a többi cukorral, a vaníliás cukorral kikeverjük. A száraz hozzávalóka...
Elkészítési idő: 1 óra 15 perc Nehézség: KönnyűA kávét a felmelegített vízben feloldjuk. A babapiskótát összetörjük, hozzákeverjük a kávét, a likőrt, és az így keletkezett képlékeny masszát a tortaforma aljába simítjuk. A kr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat válaszd ketté, a hozzávalókat mérd ki, a sütőt pedig melegítsd elő 180 fokra. Ha megvoltak az előkészületek, kezdődhet a móka. A tojások fehérjét verd kemény habbá, a s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés Az alaphoz a darált kekszet elkeverjük a por- és vaníliás cukorral, majd a folyékony hozzávalókkal homogén tésztává gyúrjuk, és belelapítjuk egy kapcsos tortaformába....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű