menu

Családireceptkönyv.hu

Dubarry szelet


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 2-3 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 6 szelet sertéskaraj (csirkemell is jó)
- 1 kisebb karfiol (közepes rózsákra szedve)
- só, bors

Mornay-mártáshoz:
- 1 evőkanál vaj
- 2 ek liszt
- 1 dl húsalaplé (kockából is jó)
- 1 dl főző tejszín
- 1-2 tojássárgája
- szerecsendió
- egy kis extra sajt a tetejére

Elkészítés:


1. vajon világosra pirítunk lisztet, felöntjük egy kevés olyan alaplével, aztán a tűzről lehúzva tejszínnel, reszelt szerecsendióval és tojássárgájával egészítjük ki.

2. A sózott-borsozott hússzeleteket serpenyőben megsütjük,

3. a karfiolrózsákat félpuhára pároljuk (forrástól 5-7 perc), majd a húsra helyezzük, leöntjük a mártással (egy kis extra sajt fincsi a tetejére), és 20 percet sütjük 180 fokos sütőben.

Rizzsel vagy krumplival lehet tálalni.

Dubarry szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zsebes karaj
Zsebes karaj

Elkészítése: A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Császárné pogácsája
Császárné pogácsája

Elkészítése: A darált húst, a meghámozott főtt burgonyát, a megtisztított vöröshagymát, az uborkát és a császárszalonnát összedolgozom. Az egészet összekeverem a tejjel, a f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Göngyölt zöld fűszeres malaccsászár
Göngyölt zöld fűszeres malaccsászár

A malac bőrős felét éles késsel sűrűn beirdaljuk, és a hús mindkét oldalát nagyon alaposan megsózzuk, megborsozzuk. A húsos oldalát egyenletesen megszórjuk a fűszerkeverékkel. F...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Borsós tokány
Borsós tokány

A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk lisztbe, majd kevés olajon elősütjük mind 2 oldalát (1-1 perc) magas lángon. Az olajat, amiben sütöttük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk