Tésztához:
1 kg krumpli
25 dkg liszt
1 db tojás
1 ek zsír
pici só
Töltelékhez:
cukor, fahéj, szilva
Tetejére:
zsemlemorzsa
olaj
A krumplit héjában megfőzzük, ha már nem túl forró, akkor megpucoljuk és áttörjük. Ha kihűlt, összedolgozzuk a liszttel, a tojással, zsírral, sóval.
Alaposan összegyúrjuk, a végén egyenletesnek és egy kissé ruganyosnak kell lennie.
A szilvákat elfelezzük, kimagozzuk és a közepükre 1 kockacukrot + fahéjat teszünk.
A tésztát kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra, majd négyzetekre vágjuk. A közepükre rakjuk a szilvát, és gombócokat formázunk belőlük.
Egy nagyobb lábasban enyhén sós vizet forralunk, amibe óvatosan beletesszük a gombócokat és kifőzzük.
Egy edénybe forró olajba teszünk zsemlemorzsát, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetjük amíg közepesen barna nem lesz.
A kész gombócokat beleforgatjuk a pirított zsemlemorzsába, majd fahéjas cukorral meghintve tálaljuk.
A pisztáciát vágd fel nagyon apróra, vagy daráld le. A marcipánmasszát enyhén porcukrozott felületen nyújtsd ki, majd gyors mozdulatokkal gyúrd bele a pisztáciát, és formálj belőle...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összegyúrjuk. 2. Kis gombócokat formálunk belőle. 3. Meghempergetjük a golyókat a kókuszreszelékben.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókból a tésztát kikent, 33x26cm-s tepsiben megsütjük. A krémhez a margarint a porcukorral habosra keverjük. A tejet a pudingporral felfőzzük, ha kihűlt a margarinnal öss...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben. Hozzáadjuk a liszthez, majd jól kidolgozzuk a tojással, a tejföllel, az olajjal és a sóval együtt. Langyos helyen duplájára kelesz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű