menu

Családireceptkönyv.hu

Tárkonyos csirkeragu leves cipóban


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 2-3 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


fél kg csirkemell filé
2 nagy sárgarépa, 1 fehérrépa
1 kis ökölnyi zeller
1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma
3 húsleveskocka (azt hiszem ennyi kell a másfél liter vízhez, de azért csekkold a leveskocka dobozán)
só, egészbors
1 csapott ek morzsolt tárkony
1 citrom
1 ek tejföl
2 ek főzőtejszín
cipó

Elkészítés:


A husit és a zöldségeket megtisztítjuk, felkockázzuk. Közben melegítsünk fel másfél liter vizet a húsleveskocákkal.

A hagymát egy kis olajon megdinszteljük, majd dobjuk rá a húst és a zöldségeket is egyszerre. Nagylángon kevergessük át, amíg a hús teljesen kifehéredik.

Ekkor szórjuk meg egy evőkanálnyi liszttel, azt is forgassuk át fakanállal, majd eresszük fel először egy kevés hideg vízzel.
Ezután mehet bele a meleg leves. Sózzuk (óvatosan, mert a kocka is sós), szórjunk bele néhány egész színes borsot és két nagy karika citromot, mehet bele 1 gerezd fokhagyma is.

Úgy húsz perc főzés után szórjunk bele egy csapott ek morzsolt tárkonyt. Lassú tűzön, gyöngyözve főzzük, félig lefedve, amíg a hús is és a zöldségek is teljesen megpuhulnak.

Egy kevés levest kimerve, keverjük el 1 evőkanál tejföllel és 2 evőkanál tejszínnel, majd öntsük vissza a levesbe. Még egyszer melegítsük fel és fűszerezzük még, ha szükséges.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha nagyon extrásan akarod tálalni, akkor vegyél hozzá cipót (én a Lipóti pékségben szoktam), vágd le a kalapját, csinálj lyukat a levesnek, és egy pár percre tedd be a sütőbe, hogy piruljon.

Jah és a maradékból érdemes kidobni a citromot, mert ha túl sokáig ázik benne, akkor keserű lesz az íze.

Tárkonyos csirkeragu leves cipóban

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Korhelyleves
Korhelyleves

A mangalica szalonnát, a répát, fehérrépát, zellert, a hagymát és a fokhagymát apróra kockázzuk (a répákat és a zellert vékony hasábokra szeljük, ezeket keresztben és hosszáb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tavaszi zsenge zöldborsóleves vajgaluskával recept
Tavaszi zsenge zöldborsóleves vajgaluskával recept

A zöldségeket megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. Kevés zsiradékon puhára pároljuk a vöröshagymát, és hozzáadjuk felkockázott zöldségeket és a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, és...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Magyaros gombócleves
Magyaros gombócleves

A krumplit főzzük puhára enyhén sós, ételízesítős vízben, majd szűrjük le, és a levet tegyük félre, mert később még szükségünk lesz rá. A krumplit törjük alaposan össze, (v. krump...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Expressz tejfölös sajtleves
Expressz tejfölös sajtleves

1. A húslevest vagy a vizet feltesszük melegedni egy fazékban, és hozzáadjuk a húsleveskockát (amennyiben nem húslevest használunk!). 2. Míg felforr, addig bekapcsoljuk a sütőt ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk