70 dkg harcsafilé, 15 dkg vöröshagyma, 5 dkg zsír vagy olaj, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 2 dl tejföl, 2 dl tejszín, 2 dkg liszt, 5 adag galuska vagy sós burgonya, só, fűszerpaprika.
A harcsafilét 2-2,5 dkg-os darabokra vágjuk, megsózzuk és előforrósított serpenyőn jól megpirítjuk, hogy vöröses kéreg keletkezzen rajtuk. Majd a halkockákat kiszedjük, a visszamaradó zsírban vagy olajban finomra vágott vöröshagymát párolunk, fűszerpaprikával elkeverjük, beletesszük az apró kockára vágott zöldpaprikát, paradicsomot és ezeket is lepároljuk. Majd hozzáadjuk a tejföllel, tejszínnel elkevert lisztet, és további kevergetés mellett 3-4 percig forraljuk. Végül hozzáadjuk a már előzőleg lepirított halat, és 6-8 percig pároljuk. Galuskával vagy sós burgonyával tálaljuk.
Először a pisztrángokról konyhai papírtörlővel leitatjuk a vizet, majd a bőrüket beirdaljuk. Sózzuk, borsozzuk,majd 3-3 szelet citromot, 3-3 szelet fokhagymát és fél csokor egész...
Elkészítési idő: 20 p Nehézség: KönnyűA halcsontot 1,5 liter vízbe szórjuk, bezöldségeljük, megfűszerezzük és megsózzuk. Nagy lángon fölforraljuk, kis rést hagyva lefödjük, majd kis lángon 45 percig főzzük, azután le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 50 (!) fokra. Nem elírás, a lazac sütése ebben a receptben a sütőben 50 fokon történik, éppen ez biztosítja a friss ízeket. Ha szükséges, tisztítsd meg a la...
Elkészítési idő: 1:05 Nehézség: KözepesA hal kivételével keverd ki az összetevőket egy nagy tálban, majd alaposan hempergesd bele a halszeleteket, és hagyd, hogy jól átjárja őket a pác. Legegyszerűbb, ha éjszakára a hűt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű