1 csomag tonhal, tej, só, liszt, 2 dl tejföl, gyömbér, majoránna, petrezselyemzöld.
A kiolvasztott tonhalat mossunk meg, áztassuk meg tejben. Öntsük le róla a tejet és papírtörlővel itassuk szárazra. A halszeleteket sózzuk be, és lisztben megforgatva, süssük ki forró olajban. A sült halakat rakjuk egymás mellé egy tűzálló tálba, öntsük rá a tejfölt, szórjunk rá őrölt gyömbért, morzsolt majoránnát és bőségesen apróra vágott petrezselymet. Előmelegített sütőben 20 perc alatt elkészül.
. Burgonyapürével és céklasalátával finom.
1. A rizst bő, sós vízben tegyük fel főni. 2. A sütőt melegítsük elő 200 fokra, a kelbimbókat vágjuk ketté. 3. A "morzsához" daráljuk le diódarálón a kesudiót, majd keverjük össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halat (lehet szálkás - keszeg - is) kirántom. Hagymával rétegezem, ráöntöm a salátalét. Pár napig hideg helyen érlelem.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz apró halakat és 3 fej kockára vágott vöröshagymát 3 liter bő sós vízben lassú tűzön puhára főzöm. Kiveszem a halakat, és ha lehet, kézzel kiveszem a szálkákat. A levet másik lá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA halat kiveszem az olajból, és a majonézzel krémesre keverem. Hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát, kukoricát, olívabogyót, majd ízesítem a fűszerekkel. Hűtőben pihentetem....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes