- 500 gr liszt
- 250 gr margarin
- 1 db tojás
- fél csomag sütőpor
- negyed marék só
- tejföl, amennyit felvesz
A hozzávalókat összegyúrjuk és fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük.
Másnap kinyújtjuk és szaggatjuk.
Felvert tojással megkenjük és ízlés szerint megszórjuk.
Sütés: 180 fok, alsó-felső, 15-20 perc a tészta vastagsága függvényében.
Megszórhatjuk sóval, köménnyel, paprikával, szezámmaggal, sima vagy füstölt sajttal.
1.) Egy keverőtálban elkeverjük a liszteket a sütőporral, a sóval és a borssal, belecsorgatjuk a citromot (tudom, ez furcsának tűnik, de a citromlé fog kölcsönhatásba lépni a sütőp...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyűámozd meg az édesburgonyát, és kockákra vágva főzd puhára egy lábas vízben. Keverd össze a tésztát: a tojásokat verd fel, a magliszteket add hozzá csomómentesen. A megfőtt édesbu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és a sóval, bele tesszük a sajtot és a tejfölt, összegyúrjuk. Kinyújtjuk kb kisujjnyi vastagra, lekenjük a felvert tojással (kb a fele kell) é...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk és fóliába csomagolva 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Reggel lisztezett deszkán kb ujjnyira kinyújtjuk, tojással lekenjük, ízlés szerint sajttal, köménnyel...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz