Hozzávalók:
- 16 db babapiskóta
- 3 dl tej
- ízlés szerint vanília cukor és porcukor
- 25 dkg gesztenye massza
- cukrozott tejszínhab
- 1 tábla étcsokoládé
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, a vanília cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy jénai tál aljára pakoljuk őket. Majd gesztenye masszát reszelünk rájuk. A csokit megolvasztjuk és elfelezzük. Az egyik felét hígítjuk egy kis tejjel, úgy hogy öntetsűrűségű legyen. Ezzel a csokiöntettel meglocsoljuk a gesztenyés réteget. Majd cukros tejszínhabot kenünk rá. A tetejét elsimítjuk és a maradék olvasztott csokival díszítjük!
Elkészítés ideje: Elkészítés: 25 perc, pihentetés: 1 óra, sütés: 25 perc Elkészítés: Egy fazékba önts két deci vizet, add hozzá a vajat és a sót. Ha a vaj elolvad, a víz f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit eldolgozzuk – ha túl tömény és kemény lenne, akkor adhatunk hozzá még vizet, fordított esetben pedig lisztet. A tésztát vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk a koro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZöldségaprítóban ledarálni a mandulát, utána a kockákra tört csokit. Ezekhez hozzákeverni a kakaót, a xukrot, a gyümölcsöt és az aromát. Kézzel jól összegyúrni, apró golyókat formá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vajat megolvasztjuk, a kandírozott narancshéjat felaprítjuk. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral kibélelünk 2 vagy 3 nagyobb tepsit. A zabpelyhet, a lisztet, a kókus...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű