menu

Családireceptkönyv.hu

Császárné pogácsája recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg főtt burgonya
50 dkg darált hús
5 dkg császárszalonna
1 nagy fej vöröshagyma
2 közepes méretű ecetes uborka
2 tojás
1 dl tej
4-5 ek. liszt
Só, bors,

Elkészítés:


Elkészítése:

A darált húst, a meghámozott főtt burgonyát, a megtisztított vöröshagymát, az uborkát és a császárszalonnát összedolgozom. Az egészet összekeverem a tejjel, a felvert tojással és a fűszerekkel.

Annyi lisztet keverek hozzá, hogy a massza formázható legyen. A masszából nedves kézzel pogácsákat formázok és lisztbe megmártva, kiolajozott tepsibe rakom. Tetejét is megkenem olajjal és előmelegített sütőbe mindkét oldalát megsütöm. Bármilyen saláta illik hozzá.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Tejben pácolt sertésszelet
Tejben pácolt sertésszelet

A páchoz a tejben elkeverjük a megtisztított és péppé zúzott fokhagymát, majd sóval, borssal ízesítjük. Lehetőség szerint egy magas és hússzelet nagyságú edénybe öntjük. A szeletek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Hamburger hús
Hamburger hús

A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olívaolajon serpenyőben megdinszteljük. A hűtőhideg marhahúst tálba tesszük, belekeverjük a hagymát, hozzáadjuk a fűszereket, a sajtot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: keria
Hortobágyi húsos palacsinta
Hortobágyi húsos palacsinta

Sós palacsinta tésztát készítünk, és kisütjük. A darált húst sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük, és vajon megpároljuk. Ha szükséges, kevés alaplevet öntünk alá. A vörö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Chilisbab cipóban, villámgyorsan
Chilisbab cipóban, villámgyorsan

A hagymát felaprítjuk, bő olajban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst. Kicsit megpirítjuk, majd ráöntjük a fűszerkeveréket és a paradicsompürét, és ebben főzzük tovább puh...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk