330 g cukor
50 g darált dió
30 g vaj
1 dl tej
Eredeti recept:
A cukrot felolvasztjuk, beletesszük a darált diót, majd a tejet. Kis lángon főzzük, közben állandóan kevergetjük (húzásra hideg tálon próbáljuk). Amikor már sűrűbb akkor lesz jó, de folyós állagú kell, hogy legyen. A tűzről levéve forrón beletesszük a vajat. Porcelán tálba öntjük, hűlés közben folyamatosan próbáljuk vagdosni.
Ha kávésat szeretnénk, akkor egy adag presszókávé kell bele (kevés, de sűrű legyen).
Ha kakaósat szeretnénk, akkor 2 ek. kakaópor kell bele.
Próbálkozásaim:
- Az eredeti recept alapján nekem kifutott a tej. (életveszélyes olvadt cukorba folyadékot önteni) :)
- Mindent kimérve összekevertem, kivéve a vajat és így főztem kb. fél órát. Kezdett besűrűsödni és barnás színe lett. Folyós maradt, de amint hűlni kezd, meg fog szilárdulni.
Formázás:
- Mindenképpen porcelán tálba kell önteni, különben nem tudod kiszedni sehogyan sem. A bevagdosást folyamatosan kell csinálni, mert ha elfelejted, akkor utána képtelenség elvágni. Elég nehéz.
- kerek szilikon praliné formákban ebből a mennyiségből 33 db lett. Nem kell folyamatosan vagdosni.
A HOZZÁVALÓKAT EGY TÁLBA ÖSSZEKEVERJÜK, SÜTŐPAPÍRRALBKIBÉLDLT TEPSIBE BORÍTJUK, ÉS 180 FOKRA ELŐMELEGÍTETT SÜTŐBDN 180 FOKON 30 - 35 PERCIG SÜTJÜK. A VÉGEN TŰPRÓBÁVAL MEGNEZZÜK HOG...
Elkészítési idő: 10 +30 perc Nehézség: Nehéz1. A tésztához valókat összemorzsoljuk, és pihentetjük, amíg a tölteléket elkészítjük. 2. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, és annyi citromsavas vízzel öntjük le, hogy elle...
Elkészítési idő: kb 45 perc Nehézség: KönnyűA nápolyit és a mandulát egy robotgép segítségével összedolgozzuk, a nutellát is hozzáadjuk és jól összekeverjük. Apró golyókat formálunk a masszából, ha bevizezzük a kezünket eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a vaníliás cukrot, a tojást, az olajat és a felfutott élesztőt. Közepesen lágy,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes