Csirkeaprólék, csirkezúza és csirkemáj, babérlevél, só, bors, majoránna, fokhagyma, olaj, liszt, tej, tejföl, tojás, petrezselyemzöld.
A csirkeaprólékot és a zúzát sóval, borssal, babérlevéllel hideg vízben feltesszük főni. Amikor elkészült, világos rántást készítünk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, tejjel felöntjük, és a levessel összeforraljuk. A tojásból és a lisztből galuskát keverünk, beletesszük az apróra vágott májat és a petrezselymet, zúzott fokhagymával, kevés morzsolt majoránnával ízesítjük, és beleszaggatjuk a levesbe. Tejföllel tálaljuk, ecetet adunk mellé.
Semmi zöldség, de sok fűszer és hús.
Aki már kóstolta, az áradozik róla, aki nem, az a receptet elolvasva bizonyára kipróbálja.
Az Alföldön lakodalmakban szokás főzni, még manapság is.
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst, a felkarikázott vegyes zöldséget és a gombát. Sóval, borssal, paradicsompüréve...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA répát és a zöldséget vékony szálra, csíkra reszeljük, és olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst és felengedjük fél liter vízzel és félpuhára pároljuk. Ezu...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Beledobjuk a kockára felvágott húst és egy kicsit megpirítjuk. Hozzátesszük az átpréselt fokhagymát, a fűszereket, a...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk, kockázzuk, sós vízben puhára főzzük. Félretesszük de még nem szűrjük le. A hagymát felvágjuk, a zöldésgeket kockázzuk. A hagymát egy lábasban megpirít...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz