menu

Családireceptkönyv.hu

Gyümölcsmártásos finomság.


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A gyümölcsmártáshoz:

2 marék szőlő
1 körte
3 ek kristálycukor
1 dl száraz fehérbor

A zabaglione-hoz:

4 tojássárgája
5 dkg cukor
0,6 dl fehérbor

A tálaláshoz:

babapiskóta, vagy valamilyen szimpi keksz

Elkészítés:


Először a gyümölcsmártást készítjük el. Ehhez a cukrot egy forró serpenyőbe szórjuk, hozzáöntjük az 1 dl fehérbort és hagyjuk, hogy beinduljon a karamellizálódás. Erre dobjuk a szőlőt és a kis kockákra vágott körtét, majd a lángot alacsonyra vesszük és a serpenyőt néha megrázogatva hagyjuk, hogy a gyümölcsökből kifővő lé összekeveredjen a cukorral.

Egy nagy tálat megtöltünk jégkockákkal és félretesszük. A borhabhoz egy lábasban elkezdünk vizet forralni.

A tojásokat szétválasztjuk és a sárgájukat egy domború aljú tálba (vagy habüstbe) tesszük, hozzáadjuk a cukrot és elkezdjük kikeverni. Ha a tojássárgája felvette a cukrot, hozzáadjuk a bort és folytatjuk a keverést. Ügyelve arra, hogy a víz a lábasban ne legyen túl forró (csak gyöngyöznie szabad!) és hogy a tál alja ne érjen hozzá a vízhez, a tálat rátesszük a lábasra és megállás nélkül keverjük. Kb. 10 perc intenzív kevergetés után egy sűrű habot kapunk, ekkor a keverőtálat tegyük a jéggel teli tálra, hogy a finom habunkból még véletlenül se legyen rántotta. Kicsit kevergessük így tovább, amíg lehűl.

A tálaláshoz egy borospohár aljára tördeljünk babapiskótát, majd erre dobjunk egy adagot a karamellizált körtés-szőlős gyümölcsmártásból. Erre kerül egy nagy kanál zabaglione, amire még pakolunk egy kis gyümölcsöt és már kész is van az ősz egyik legszexibb desszertje!

Gyümölcsmártásos finomság.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csokigolyós-túrós süti
Csokigolyós-túrós süti

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd zsírozott tepsibe, egymástól egyenlő távolságra kb 18 golyót teszünk le. A következő krémet öntjük köréje: A Rama margarint a két fajta cuko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mandulás - Mandulás kifli
Mandulás - Mandulás kifli

1. A tészta hozzávalóit gépbe tettem és ott is hagytam kelni. 2. Közben összekevertem a mandulát a lekvárral. 3. Amikor kivettem a gépből a tésztát, jól átgyúrtam és 2 ré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mentes gumicukor variációk
Mentes gumicukor variációk

C-vitaminos (bordó színű): Áztasd be 2 dl hideg vízbe a hibiszkuszt, és hagyd egy éjszakát állni. Másnap szűrd le. A leszűrt hibiszkuszvizet egy kisebb edényben tedd fel a tűzh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
HAMIS HÁJAS SÜTI
HAMIS HÁJAS SÜTI

A hozzávalókat összegyúrjuk, és 12 órára hűtőbe tesszük becsomagolva. Pihentetés után kinyújtjuk, és tetszés szerinti formában felvágjuk, megtöltjük, és előmelegített sütőben rózsa...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk