8 db palacsinta
24 dkg szilvalekvár, 0,5 dkg fahéj, 4 dl tejföl, 12 cukor, 0,2 vaníliás cukor
A palacsintákat megkenjük szilvalekvárral. Kettőt egymásra helyezzük és feltekerjük. Elkészítjük a fahéjas tejfölt. A tejfölt kikeverjük fahéjjal, cukorral, vaníliás cukorral. Tálaláskor a palacsintákat rézsútosan, hosszában kettévágjuk. A végébe öntjük az ízesített tejfölt. Megszórjuk egy kevés porcukorral és fahéjjal.
Nokedli keménységű tészta legyen, 1/2 óra állás után kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tojást a cukorral jól elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, ezzel is elkeverjük, majd mehet bele a szódabikarbónával elkevert liszt. A tejföllel...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűVan, aki nem szereti a mazsolát, annak ajánlom az aszalt áfonyát helyette. Nagyon finom. A tészta alapanyagaiból összegyúrjuk a tésztát annyi tejföllel, hogy jól formázható tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA leírás bonyolultnak tűnik, ám ez a legegyszerűbb macaron recept, amihez még cukorhőmérő sem kell. Az anyagok előkészítése nagyon fontos: a tojásfehérjéket jól záródó (műanyag) do...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes