menu

Családireceptkönyv.hu

Battenberg sütemény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg vaj,
14 dkg porcukor,
4 tojás,
1 vaníliás cukor,
1/2 sütőpor,
3 dkg darált mandula,
22 dkg liszt,
pár csepp piros ételfesték,
sárgabaracklekvár,
fehér marcipán vagy bevonómassza a bevonáshoz.

Elkészítés:


Egy kisebb tepsi / 16 x 22 cm /, aljára sütőpapírt helyezünk. Keményre hajtogatunk egy alufólia csíkot és ezzel elfelezzük hosszában a tepsit. Ebbe jön majd a kétszínű piskóta.
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan hozzáadagoljuk a felvert tojásokat. Belekeverjük a vaníliás cukrot is.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a darált mandulával és a tojásos masszához adjuk. A felét belesimítjuk az előzőleg elkészített tepsibe, a másik felét rózsaszínre megszínezzük és a tepsi másik felébe öntjük.
Előmelegített sütőben, 175 c-on készre sütjük a kétszínű piskótát. Rácsra téve kihűtjük.
Mindkét színű tésztát hosszában elfelezve felvágjuk. A baracklekvárt felmelegítjük, esetleg pár csepp pálinkával ízesítjük. A marcipánt vagy a bevonómasszát porcukros alapon vékonyra kinyújtjuk, erre tesszük majd a kész sütemény alapot. Leteszünk egymás mellé egy sárga és egy rózsaszín piskótacsíkot melyet baracklekvárral ragasztunk össze. Majd ismét egy sor piskóta, csak ellenkező színleosztásban. Az egész sütemény bekenjük a baracklekvárral, majd a téglalappá kinyújtott marcipánt közepére tesszük. Szépen ráhajtogatjuk, eligazítjuk rajta a marcipánt.
Végül sütemény-tálra átemeljük a kész tortát, majd marcipán virágokkal feldíszítjük.
2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://laptopkonyha.hu/receptek/desszertek/battenberg-sutemeny.recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Muffin szilvás-túrós
Muffin szilvás-túrós

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, a formákat papírral kibéleljük. A szilvát apróra vágjuk. A túrót villával összetörjük. Egy tálban összekeverjük a sütőport a liszttel, a szódabikar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lajos szelet
Lajos szelet

A tészta hozzávalóit a liszt és a szódabikarbóna kivételével egy tálba tesszük. Egy lábosban vizet forralunk és erre helyezzük a tálat az alapanyagokkal. 5 percig gőz fölött összem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Olasz gyümölcslepény
Olasz gyümölcslepény

A fele margarinnal a tepsit alaposan kikenjük. Erre rásimítjuk a lisztes keverék felét, s erre rámorzsoljuk a túrót. Erre rakjuk a meggyet vagy bármilyen gyümölcsöt. Következik a l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenyekocka sütés nélkül
Gesztenyekocka sütés nélkül

A kekszet ledaráljuk, a vajat, a porcukrot, a kakaóport, a tejet és a rumaromát is hozzáadjuk, összekeverjük. Sűrű masszát kapunk, így akár kézzel is összedolgozhatjuk. Majd egy 22...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk