menu

Családireceptkönyv.hu

Endre szelet (gesztenyés süti)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 csomag édes gesztenyemassza (20-25 dkg, de készíthetünk saját masszát is)
- 3 tojás
A krémhez:
- 1 kisdoboz Cocomas (200 ml)
- 1 csomag Expressz zselatin (Dr Oetker)
- 1-3 evőkanál kristálycukor (vagy más édesítő) ízlés szerint
A megszóráshoz:
- 3-4 dkg szeletelt mandula (óvatosan meg is pörkölhetjük egy kicsit)

Elkészítés:


A tészta elkészítéséhez kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját is habosra verjük, ez utóbbihoz hozzáadjuk a gesztenyepürét, amivel alaposan elvegyítjük, majd óvatosan összeforgatjuk a fehérjehabbal. Amikor egységes homogén masszánk lesz, akkor egy körülbelül 15x25 centiméteres sütőpapírral bélelt (vagy másmilyen nem tapadó) tepsibe öntjük és 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük, és nedvszívó papíron hagyjuk kihűlni.
A hideg Cocomast kemény habbá verjük, hozzákeverjük a kristálycukrot, amivel tovább verjük, majd belekeverjük az expressz zselatint (más feloldott zselatinnal is működhet). Amikor kész, akkor gyorsan, még megkötés előtt ráhalmozzuk a tésztára és elsimítjuk. 1-2 órára a hűtőbe tesszük, amitől a Cocomas finom kocsonyás állagú lesz. Tálalás előtt megszórjuk a mandulaszeletekkel.
A süteményt hűtőben tároljuk, de a mandulát nem jó a hűtőbe tenni, mert megpuhul. Mindig annyi szeletet szórjunk meg, amennyit megeszünk.

Endre szelet (gesztenyés süti)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Túró rudi
Túró rudi

A túrót finom lyukú szitán, egy kanál hátuljának segítségével áttörjük. Egy tálban a tojássárgáját a porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a túrót, a citromlevet és a cit...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Közepes
share
Kakaós - Csokitorta saját levében
Kakaós - Csokitorta saját levében

1. A tésztához valókat összekeverjük és kivajazott, hőálló edénybe öntjük. 2. Az öntethez valókat is elkeverjük és óvatosan a tésztamasszára öntjük. Úgy tűnik, hogy nagyon sok,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Pudingos - Piskóta - csokiöntettel
Zlatnik Zsuzso Kedvelnék
Pudingos - Piskóta - csokiöntettel

1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral jól kikeverjük és apránként hozzáadjuk a vizet is. 2. A lisztet összekeverjük a sütőporral és lassan szitálva hozzáadjuk (k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anya-mami
Tízperces, rögtön puha linzer
Tízperces, rögtön puha linzer

Elkészítése: 1. A hideg vajra rászórjuk az egy csipet sót, és a lisztet elmorzsoljuk. Ez egyébként egy kedvenc műveletem, olyan ráérősen szoktam csinálni, pedig még így is járom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk