30 dkg darált sertéshús, 20 dkg füstölt sonka, 30 dkg vegyes zöldség, 15 dkg burgonya, 10 dkg hagyma, 2 zsemle, 2 tojás, 2 evőkanál zsír, 2 dl tejföl, só, törött bors, babérlevél, tárkony, sáfrány
A beáztatott, kicsavart, összemorzsolt zsemlét hozzáadjuk a darált húshoz és jól összegyúrjuk sóval, törött borssal és a tojásokkal. Apró gombócokat formálunk belőle.
Az apróra vágott vöröshagymát zsírban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a vékony metéltre vágott gépsonkát meg a nyers zöldségeket, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Babérlevéllel, tárkonnyal, egy csipet sáfránnyal ízesített vízzel, ha van húslével, esetleg húsleveskockával ízesített vízzel felöntjük.
Amikor a zöldség puhulni kezd, hozzáadjuk az apróra vágott burgonyát és az apró húsgombócokat. Együtt teljesen megpároljuk, és tálalásnál tejföllel ízesítjük.
A megadott mennyiséget egytálételként 5 fő részére elegendő, ha még kínálunk utána mást is, 10 személy is jóllakik belőle.
A repat, tofut, gombat, bambuszrugyet, fott csirkemellet kb 2 liter vizzel felengedjuk es fozni kezdjuk. Izesitjuk izles szerint soval, keves borssal, kinai fuszerkeverekkel, orolt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldséget odateszem főzni, mikor kezd főni teszek bele pityókát és zöldborsót majd szaggatok bele apró galuskát és beletöltöm a rántást is amit előzőleg megcsináltam, végül beleh...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Az apróra vágott hagymát a vajon megpirítjuk, majd rátesszük a sajtreszelőn lereszelt sárgarépát, megszórjuk vegetával és megpároljuk. 2. Jól elkeverjük a tejföllel és megsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA dinnyét kimagozzuk, feldaraboljuk és a turmixgépbe tesszük. Adunk hozzá zöldcitrom-levet és kevés vizet, majd simára turmixoljuk. Ha nem elég híg, még egy kevés vizet teszünk hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű