menu

Családireceptkönyv.hu

Citromos fokhagymás afrikai harcsa a la Mami


Írta:

Elk. idő: 4 h
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db nyúzott, vagy bőrös afrikai harcsa törzs, 3 nagy gerezd fokhagyma, 1 citrom reszelt héja, 2 csomag petrezselyem, só, bors, zsiradék/olaj

Elkészítés:


Tepsibe öntjük azt az olaj vagy zsiradékmennyiséget, amennyiben a halat sütjük, belereszeljük az 1 citrom héját, lereszeljük a fokhagymát is, beletesszük a sóval és borssal együtt, a petrezselymet apróra vágjuk, és ezt is beleszórjuk. Ebben pihentetjük a halat 2-3 órát.
Ha bőrös a haltörzs, akkor a bőrét beírdaljuk és az irdalásba és a hal belsejébe bőségessen teszünk a pácból.
A páclével rendszeresen locsolgatjuk.
Süssük meg közepes lángon. Kb. 1 óra alatt kész.
Javasolt 1/2 órát fedő alatt, majd 1/2 órát fedő nélkül sütni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Mi főtt burgonyával tálaltuk.
A burgonyát is meglocsolhatjuk a sütéshez használt petrezselymes páccal a sütés után.

Citromos fokhagymás afrikai harcsa a la Mami

Kinek a kedvence ez a recept?


Kovács Zoltán Károlyné
Czinová Renata
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bedő
Halászlé
Halászlé

A halászlé alapot feltesszük főni hagymával és sóval. A hagymát vékonyra vágjuk. Kb 1/2 óráig főzzük, ha már puha a hagyma szitán átpasszírozzuk. Feloldjuk a halászlé kockát az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Dunai halászlé
Dunai halászlé

A karikára vágott hagymát és a halszeleteket a bográcsba rétegesen rakom le. Annyi vízzel öntöm fel, hogy ellepje. Forráskor, ahol buzog, beleszórom a paprika felét. Csak rázogatva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tonhalas- Túró fasírt Cukkinis sárgarépasalátával
Tonhalas- Túró fasírt Cukkinis sárgarépasalátával

Összegyúrjuk a hozzávalókat. Légkeverésen, 180 fokon 23 perc.

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Nikcsi83
Nigri sushi
Nigri sushi

Vegyünk a kezünkbe kb. egy kanálnyit a sushi rizsből (vagy annyit amekkorára szeretnénk csinálni a sushi-t, célszerű nem túl nagy adagokat készíteni, mert így egyszerűbb fogyasztan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk