1 nagy fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 50 dkg marhalapocka vagy -lábszár, 1 kiskanál jóféle pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál őrölt köménymag, só, 50 dkg savanyú káposzta, 4 evőkanál rizs, 1 kiskanál csemege Piros Arany, fél kiskanál csípős Piros Arany, 2 zöldpaprika (tévépaprika), 2 dl tejföl
1. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és egy lábasban, az olajon üvegesre sütjük. A húst 2 centis kockákra vágjuk, a hagymára rakjuk, kevergetve fehéredésig pirítjuk. A pirospaprikával behintjük, a zúzott fokhagymával meg a köménnyel fűszerezzük. Egy kevés vizet öntünk alá, megsózzuk, majd lefödve, kis lángon kb. 1,5 óra alatt majdnem puhára pároljuk.
2. A káposztát, ha túl savanyúnak találnánk kissé átmossuk, majd néhány vágással rövidebbre aprítjuk. A húshoz adjuk, kb. 1,5 liter vízzel fölöntjük, fölforraljuk.
3. Ekker beleszórjuk a rizst, a kétféle paprikakrémmel és a kicsumázott, elnegyedelt zöldpaprikával ízesítjük. Lefödve, kis lángon kb. 35 perc alatt puhára főzzük. Közben néha megkeverjük, és elfövő levét annyi vízzel pótoljuk, amennyi levest szeretnénk. A tejfölt egy kevés forró levessel simára keverjük, a levest ezzel dúsítjuk, végül utánafűszerezzük.
Egy adag: 502 kcal
A húst zsíron megpirítjuk, (lehet szalonnát is alátenni) Kiszedjük, megpirítjuk a zöldségeket, cukorral karamelizáljuk. Visszatesszük a húst, felöntjük . együtt főzzük. Ha már nag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a zöldpaprikát karikára szeljük, majd széles serpenyőben forró zsírban megpároljuk. 2. Beletesszük a hússzeleteket, mindkét oldaluka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA marhalapockát megmossuk és 1cm vastagságú, 5cm hosszúságú csíkokra vágjuk. A feldarabolt szalonnát zsírjára sütjük, kivesszük, félretesszük. A zsírban megpirítjuk az apróra vágot...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEz egy hosszan-lassan készülő receptem, amit nagyon ritkán főzök, általában vendégeknek. Nem flancos, drága húsból, hanem oldalasból készül, ha valaki szereti, elkészítheti pofából...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű