menu

Családireceptkönyv.hu

Karácsonyi halászlé


Írta:

Elk. idő: 3 h
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Ponty fej,farok, 8 szelet pontypatkó, 1 kg keszeg, kárász, 5 kanál házi pirospaprika, 1 csipet bors, 1 db friss paradicsom, 1 db friss tv paprika, 4 fej vöröshagyma, 1 csipet só (ízlés szerint)

Elkészítés:


Aprítsuk fel hagymát,majd a felaprított hagymát és kevés zsíron pároljuk meg, egy csipetnyi sóval. Ameddig a hagyma párolódik, készítsük elő a halakat. A megpárolódott hagymára rakjuk rá a darabolt halakat,ponty fejet ,ponty farkat és sózzuk meg.
Adjunk az alaphoz kockára vágott friss paprikát és paradicsomot is. Keverjük át, majd öntsük fel vízzel és kb.75 percig főzzük az alapot. Ezután passzírozzuk át az alaplevet egy szitán, ügyelve arra, hogy szálka ne kerüljön az alaplébe. Az átszűrt alaplevet forraljuk fel, majd vegyük kis fokozatra és szórjuk rá a zsírjára a pirospaprikát.
Ne keverjünk bele,hagyjuk ,hogy kioldódjon a paprika. Gyöngyözve főzzük 15-20 percig, majd forraljuk bele a besózott halszeleteket. A halszeletek kb. 8 perc alatt megfőnek, ezt hústűvel is ellenőrizhetjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tipp:
Amennyiben nagyobb mennyiséget készítünk, akkor a halat külön edénybe főzzük be. Vegyünk ki az alapléből egy edénybe és ha forr, helyezzük bele a halszeleteket.
Így a megmaradt halászlé másnap is könnyen felmelegíthető. Amennyiben gyerekek is esznek a halászléből, akkor külön kínáljunk csípős paprikát.

Karácsonyi halászlé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mézeskalács
Mézeskalács

Még nem próbáltam, de majd most :D Házikóhoz jó vékonyra kell nyújtani a tésztát. Íróka: 1 tojásfehérje és 30 dkg porcukor, amit jó 10 percig kell verni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Húsvéti pástétom
Húsvéti pástétom

A 6 db tojást keményre főzzük, hideg vízben kihűtjük, megpucoljuk. A csirkemellfilét kis kockákra vágjuk, aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a tojásfehérjét, tejszínt, sót, frissen ő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ötfűszeres kacsa szilvával édesburgonyával
Ötfűszeres kacsa szilvával édesburgonyával

A kacsa bőrét átnézzük, a tollakat, tokokat eltávolítjuk. Az ötfűszer-keveréket elkeverjük sóval, majd alaposan bedörzsöljük vele a kacsacombok mindkét oldalát. Tepsibe helyezzük...

Elkészítési idő: 135 min
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Pácolt tojás (megcsinálni)
Pácolt tojás (megcsinálni)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk