menu

Családireceptkönyv.hu

Karamellkrémes fantáziaszelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 evőkanál cukor, 8 evőkanál liszt, 8 evőkanál ásványvíz, 8 evőkanál olaj, 1 teáskanál étkezési keményítő, fél teáskanál sütőpor

A krémhez:
25 dkg cukor, 25 dkg vaj, 2,5 dl víz, 5 dkg liszt, rumaroma

A tetejére:
10 dkg étcsokoládé, félbevágott dió

Elkészítés:


A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Amikor összeállt, két egyenlő részre osztjuk. Egy tepsi hátulját megkenjük vajjal, vastagabbra nyújtjuk rajta a tésztát és 180 fokos sütőben megsütjük. Minden lappal így járunk el. Megcsináljuk a krémet. A cukrot lassú tűzön karamelizálni kezdjük, mikor felolvadt levesszük a tűzről és hozzáadjuk a vajat, majd 1 dl vizet is beleöntünk. Visszatesszük a tűzre, amikor már forró, a maradék vizet a liszttel simára kavarjuk és a karamellhez öntjük. Lassú tűzön, folyamatosan kavargatjuk, amíg elkezd sűrűvé válik, majd levesszük a tűzről és rumaromát keverünk bele. A kihűtött lapot megkenjük a krémmel, rátesszük a másik lapot. Pár órára hűtőbe tesszük, de akár egy éjszakán át is állhat. Egy pohárral kiszaggatjuk a süteményeket. A csokoládét felolvasztjuk és minden sütemény tetejére csorgatunk egy kicsit, majd egy fél diószemet ragasztunk bele. Ha nem szeretnénk kiszaggatni a tésztát, hogy ne maradjon fölösleg, akkor fel is kockázhatjuk.

Karamellkrémes fantáziaszelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szelíd gesztenyék
Szelíd gesztenyék

1. A kiolvasztott gesztenyemasszát a tej kivételével az összes hozzávalóval egy tálban összekeverjük, végül annyi tejet adunk hozzá, hogy egy ne ragacsos, de jól formázható masszát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Meggyes csokoládélikőr - gasztroajándék (Rupáner)
Meggyes csokoládélikőr - gasztroajándék (Rupáner)

A kétféle tejszínt és az összetördelt csokoládét, közepes lángon elkezdjük melegíteni, és addig főzzük, míg a csokoládé fel nem olvad, és az egész tejszínes keverékünk szép egynemű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
RÖGTÖN PUHA MÉZESKALÁCS
RÖGTÖN PUHA MÉZESKALÁCS

A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott vajat, a mézet és a tojást. Átkeverjük, és kézzel eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kókusztekercs 2016
Kókusztekercs 2016

Elkészítés: A kekszet összekeverjük a kakaóval, porcukorral, rumaromával, és annyi tejjel, hogy jól formálható masszát kapjunk. A 10 dkg vajat kikeverjük a 15dkg. porcukorral, k...

Elkészítési idő: 1-óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk