menu

Családireceptkönyv.hu

Leveles hájas


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:
60 + 10 dkg rétesliszt, 40 dkg tisztított, darált sertésháj, 2 evőkanál tejföl, 1 tojás, 1 dl fehér bor vagy 1 evőkanál ecet, 1 csapott mokkáskanál cukor, pici só, 1 dl szódavíz

Töltelékhez:
darált dió, ízlés szerinti kristálycukor, pici tej

Elkészítés:


A hájat 10 dkg liszttel habosra keverjük és hűtőszekrénybe tesszük.
A többi alapanyagból rétestészta jellegű tésztát készítünk, és kb. 20 percig pihentetjük, majd lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és a hájat óvatosan késsel rákenjük. Nem nyomkodjuk, csak rásimítjuk! Először a tészta egyik harmadát behajtjuk, majd a másik oldalról is felhajtjuk a tésztát. Az így kapott téglalapot ismét három részbe hajtogatjuk. 20 percet pihentetjük hideg helyen, és ezt a folyamatot 20 perces időközökkel még kétszer ismételjük.
Közben elkészítjük a tölteléket: a darált diót, kevés tejjel összekeverjük. Ne legyen folyós!
Végül lisztezett deszkán kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk és kb. 6x6 cm-es négyzetekre vágjuk.
Tölteléket teszünk bele és háromszögekké alakítjuk, a sarkait egy kicsit összenyomjuk.
200 fokosra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Még forrón porcukorba forgatjuk a sütiket.
A tésztát akkor tudunk szép egyenes szélű négyzetekké vágni, ha a tűzhely lángjánál megforrósított késsel végezzük ezt a műveletet. Sercegjen, amikor vágjuk! Ha kell, melegítsük újra a kést!
Lekvárral is nagyon finom, de akkor csak jó minőségű, kemény, házi lekvárral készítsük, mert a zselésítővel készült lekvárok kifolynak a tésztából.

Leveles hájas

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nagy
PILÓTA KEKSZ - HÁZILAG :)
PILÓTA KEKSZ - HÁZILAG :)

1. A tészta hozzávalóit összegyúrom, kétfelé osztom. Az egyikbe belegyúrom a + 1 evőkanál lisztet, a másikba pedig a kakaóport. Alufóliába (vagy folpackba) csomagolom és 1 órára hű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bögrés raffaelló
Bögrés raffaelló

A tojásokat egészben felverjük, tovább kavarjuk az 1 bögre porcukorral, olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert réteslisztet. A kivajazott tepsibe simítju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenyés, babapiskótás krémes
Gesztenyés, babapiskótás krémes

Az alap hozzávalóit kevés tejjel jól összegyúrjuk, ne legyen túl ragacsos a kész massza. A gesztenyés masszát egyenletesen egy tálca aljára vagy egy 20*30 cm-es tepsibe nyomogatj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Novisadi
Novisadi

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Háromfelé osztjuk, kinyújtjuk, és megsütjük. Krém: a tejet liszttel és 8 kanál cukorral sűrűre főzzük.Habosra keverünk egy egész margarin 20 dkg...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk