2 ek porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 10 ek gluténmentes liszt (aki nem gluténérzékeny: 10 ek finomliszt), 2 ek kukoricaliszt, 2 marék mandula durvára törve, 25 dkg vaj, 1/2 tk mandulaaroma, 1/2 tk szódabikarbóna
Előmelegítem a sütőt (villany: 180 fok; légkeveréses: 160 fok; gáz: 4 fokozat).
Összekeverem a porcukrot, a liszteket, a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát, beleszórom a durvára tört mandulát, hozzáadom a vajat feldarabolva és összegyúrom.
Lisztezett felületen kinyújtom, kiszaggatom, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és 25 perc alatt készre sütöm.
Ha kihűltek a sütik, tetszés szerint olvasztott csokiba forgatom és megszórom apróra vágott mandulával!
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral és melegítsd elő a sütőt 175ºC-ra. Teríts egy konyharuhát a pultra ás bőségesen szórd meg porcukorral. Ezzel fogod feltekerni a tekercset, fontos,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA darált kekszet a kakaóval,porcukorral ,kókuszreszelékkel összekeverjük,majd hozzá adjuk a rumot,lekvárt,kávét és annyi tejjel összegyúrjuk,hogy könnyen nyújtható legyen. Két rés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapok hozzávalóit gőz fölött felmelegítjük és 50 dkg liszttel tésztát gyúrunk belőle. 4 lapba sütjük. A krém hozzávalóit habosra keverjük és a lapok közé töltjük. A tetejé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingport, a kakaóport, a cukrot szárazon összekeverjük. Egy lábosban a margarint felolvasztjuk a kávés tejben, majd hozzáadjuk a cukros kakaóporos pudingpor keveréket. Besűr...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű