40- 45 db-hoz
Tésztához:
20 dkg vaj, 30 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 1 kk vanília kivonat, fél csapott kk só
Töltelékhez:
7 dkg darált dió, két evőkanál Homé Extra Jam (sárgabaracklekvár), étcsokoládé a tetejére (opcionális)
A vajat és a lisztet hidegen elmorzsoltam, majd hozzáadtam a porcukrot, sót és a vanília kivonatot. Két rudat sodortam belőle és hűtőbe raktam (minimum 1 órára).
A hűtőből kivéve a rudakat kb 1 centis szeletekre vágtam és golyóvá formáztam (kb dió nagyságúra).
A tésztát hagyni kell szobahőn felmelegedni, mert különben repedezni fog, amikor a golyók közepét lyukasztjuk.
A golyók közepébe mély lyukat nyomtam egy gömbölyű végű fakanállal, megtöltöttem a sűrű állagú dió-lekvár keverékkel. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütöttem. Kicsit még puhák a kekszek, de tovább sütni nem kell. Rácsra téve hűtöttem ki.
A csokimáz opcionálisan kerülhet rá. A töltelékben nincs cukor,mert a tésztában van elegendő mennyiségű.
A tésztához a tojások fehérjét habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a morzsát és a sütőport. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük, a tetej ét vágott dióval m...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 170 fokra. Egy lábasban a kókuszzsírt, kókuszvirág cukrot, kakaóport és a csipet sót felmelegítjük és csomómentesen elkeverjük majd félretesszük, hűlni hagy...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA lisztet, vaníliás cukrot, kakaót és cukrot elkeverjük, majd a szobahőmérsékletű vajjal, tejjel és tojás sárgájával összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet a kakaóporral elkeverjük. Egy lábasban a margarint, egy tábla étcsokoládét, a cukrot és a tejet összemelegítjük, hogy a margarin és a csokoládé elolvadjon, a cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű