A tésztához:
1 db ráma margarin , 40 dkg liszt , 1 egész tojás, 3 ek. Tejföl, 14 dkg cukor
A két tésztalap közé:
barack lekvár
A tetejére:
4 tojássárgája, 10dkg porcukor , aprított dió, mazsola, étcsoki dara , 1 narancs héja
A lisztet morzsold el a margarinnal, add hozzá a tojást, cukrot, tejfölt és gyúrd össze!
Pihentesd egy órát, majd oszd két részre!
Nyújtsd ki a tésztát és egy tepsi hátán süsd meg egyenként!
(Ha felpúpozódna, egy villával szurkáld meg!)
Ha kihűlt a tészta, kend meg a lekvárral és tedd rá a másik lapot is!
A 4 tojássárgáját verd fel habosra a 10 dkg porcukorral, majd kend rá a kihült süti tetejére!
Szórd meg a tetejét apróra vágott dióval, az étcsoki reszelékkel, a mazsolával és egy narancs apróra vágott héjával!
(Egy krumplihámozóval hámozd meg a narancs héját, vágd ki a fehér részét és vágd apró kockákra!)
Pihentesd 2 napot, majd szeleteljétek fel hosszúkás vékony szeletekre!
(A pihentetés nagyon fontos!)
Az élesztőt felfuttatjuk tejben egy kevés liszttel. A túróhoz hozzákeverjük a tojások sárgáját, a cukrot , mazsolát , reszelt citromhéjat és összekeverjük. A liszthez hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük el a pudingot és a tejet egy jó nagy tálban, amíg krémé nem áll össze az egész, majd ezután tegyük bele a tejszínhabot, és kavarjuk össze. Vajazzunk ki egy jénai tálat, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű200fok 35perc..egy picit kevesebb volt. Joghurttal, gyümölccsel lehet bolondítani
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű