Hozzávalók egy 34x30-as tepsihez:
Tészta:
25 dkg liszt, 7 dkg porcukor, 12,5 dkg vaj, 2 tojás, 8 dkg darált mandula, csipet őrölt fahéj
Töltelék:
12,5 dkg durvára vágott mandula (ha lehet, héja nélkül), 15 dkg porcukor, 5 dkg kandírozott, apróra vágott, narancshéj, 1 1/2 bio narancs lereszelt héja, 1 narancs kinyomott leve, 5 dkg sárgabarack lekvár
Máz:
10 dkg porcukor, 2-3 ek narancslé, durvára vágott mandula
A tésztához valókat alaposan összegyúrom, két cipót formálok belőle, majd fóliába csomagolva pár órán át hűvös (minimum 2 óra) helyen pihentetem. Közben a töltelékhez a mandulát összekeverem a cukorral, az apróra vágott, valamint lereszelt narancshéjjal és -lével.
A tésztacipókat vékonyra kinyújtom (kb. 4 mm) és az egyiket ráfektetem egy sütőpapírral kibélelt tepsire. A tölteléket rásimítom, majd a sodrófa segítségével betakarom a másik kinyújtott tésztával. Előmelegített, 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütöm.
Miután kiveszem a sütőből, megkenem a felmelegített lekvárral, aztán a narancsos mázzal is bevonom. Megszórom a durvára vágott mandulával és négyzetekre vágom. Akkor jó, mikor a máz már teljesen megdermedt rajta.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverem. Majd összekeverem a többi hozzávalóval és 30-40 percig előmelegített sütőben kisütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTúrós 25 dkg tehéntúró 1 db tojás 175 g natúr joghurt 5 dkg vaj (olvasztott) 5 ek zabpehely 2 ek cukor 1 csomag vaníliás cukor 1 csipet só 1 kk citromhéj (reszelt) fahé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tangzhongot készítettem el, amit el lehet előző nap is készíteni és hűtőben tárolni. A lisztet a vízzel simára kevertem és egy kisebb edényben feltettem a tűzhelyre, fol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 8 evőkanál hideg vízzel és csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját 8 evőkanál hideg vízzel és az apránként hozzáadagolt porcukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes