1 kg ponty, harcsa, balin stb, 2-3 kanálnyi zsír, 20-25 dkg füstölt szalonna, 1,5-2 kg burgonya, 2 fej hagyma, 5-6 kanál lecsó, (esetleg 1 pohár tejföl), paprika, bors, só.
A krumplit héjában megfőzöm, a halakat megpucolom, kibelezem, törzsét felszeletelem, vagy ha kishal, akkor beirdalom. A tepsit kizsirozom és beleterítem a karikázott főtt krumplit és sózom. Ráteszem a sózott, paprikázott, borsozott halakat. Erre vékonyra szelt hagymakarikák jönnek, a legtetejére pedig a vákonyra szelt szalonnaszeletek. Ez takarja is, zsírozza is. A résekbe lecsót teszek. Ha van, tejfölt is locsolok a tetejére és mehet a renbe (ren = sütő). Megsütöm.
A halat felengedés nélkül forró olajban arany színűre sütjük. 2,5 dkg vajat hevítünk egy edényben, hozzáadjuk a rizst, kissé megfuttatjuk a vajon, majd felöntjük 2 bögre forró v...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA garnélát és a lazacot food processzorral összedaraboltam, majd az összes többi hozzávalót is beletettem, jól összedolgoztam és hagytam állni negyed órát. Nedves kézzel kissebb la...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A megmosott, tisztított pisztrángot besózzuk, egy kicsit állni hagyjuk, majd borsozzuk, és kukoricalisztben megforgatjuk. Bő olajban átsütjük.A hosszúkás szeletekre vá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalók 41 dkg lazac dijoni mustár nádcukor olaj 1 fej kelkáposzta pezsgő só bors Elkészítés A lazacot sózzuk, borsozzuk. A csípős dijoni mustárt kikeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű