12 db palacsinta
A töltelékhez:
1 dl tej, 15 dkg darált mák (aki a mákot nem szereti készítheti dióval is), 10 dkg porcukor
Az öntethez:
2 tojás sárgája, vanilia kivonat, 2 dl tej, 10 dkg kristálycukor
A habhoz:
2 tojás fehérje, 5 dkg kristálycukor, 1 csipet só, 1 kanál sárgabaracklekvár
A töltelékhez a tejet felforraljuk, belekeverjük a darált mákot és a porcukrot, majd langyosra hűtjük. Ezzel megkenjük a palacsintákat és egyenként szorosan felcsavarva, kis darabokra vágjuk(én felgöngyölve egymás mellé fektetem
).Egy tűzálló tálban szorosan egymás mellé állítgatjuk a kis palacsintahasábokat.
Az öntet hozzávalóit vízgőz felett besűrítjük, majd a palacsintákra öntjük.
Végül a 2 tojás fehérjét, pici sóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és a lekvárt, a palacsinták tetejére simitjuk, és 180 fokos sütöben 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
Hidegen, melegen egyformán finom.
Tipp:Megkenhetjük a palacsintákat házi szilvalekvárral vagy sárgabaracklekvárral.
30 dkg lisztet összegyúrjuk a tojással, a tejföllel, és kevés sóval. Enyhén lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. A zsírt egy tálban megolvasztjuk, és belekeverjük a maradék 10 d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet és a sütőport a margarinnal gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, végül a kristálycukorral is összekeverjük. Beletesszük a citrom lereszelt héját, az átszűrt levét és a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy 38x25 cm-es tepsi alját a keksszel kibéleljük. 2. A darát elkeverjük a cukorral, hozzáöntjük a meggybefőtt levét (ha nincs 1 l, akkor 1 l-ig vízzel öntjük fel), sűrű kásá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA réteslapokat kiterítjük. Keresünk egy akkora tepsit vagy üveg edényt, amelyikbe a félbevágott réteslap pontosan belefér. A vajat felolvasztjuk. A diót felaprítjuk vagy ledarálju...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű